Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované vepřové žebírko

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Snadný

Doba přípravy Dle masa

Dle masa

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 894 kJ /
1 648 kcal
Bílkoviny61,97 g
Tuky133,39 g
Vláknina2,16 g
Cholesterol 180 mg
Sodík 348 mg
Sůl0,76 g
Sacharidy49,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebírka dám do sáčku a zaliji marinádou, nechám 24 hodin v lednici. Krok 2: Marinované žebírko vložím do pekáčku, přidám vývar, zadělám alobalem a dám do trouby na cca 5,5 hodiny pomalu péct, při teplotě 100 stupňů. Krok 3: Sundám alobal, potřu marinádou, která zůstala v sáčku a na závěr 30 minut griluji.

Zveřejněno 7. 4. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové žebírko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qWzD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové žebírko

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qWzD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

milda44: Díky! Napsala jsem omylem poděkování autorovi receptu, ale to nevadí, za ty jeho pěkné recepty si dík zaslouží, tak snad se nebude zlobit:-8;-) Vám děkuji za vaší zkušenost, já v pomalém hrnci vařím, ale nepeču, to jsem zkusila jen jednou a nevyhovovalo mi to, bylo to moc "uvařené", spíš převařené. Takže to budu muset hlídat. Ale to už je maličkost! Ještě jednou dík a zdravím!

krkovicka.x: :-8 Díky, to jsem chtěla vědět, zkusím. Zítra jedu k řezníkovi - objevila jsem malé soukromé řeznictví, majitel má i malá jatka a na objednávku prý dodá z hovězího či vepřového co zákazník požaduje. Maso má pěkné, z českých chovů, dokonce i o něco levnější, než v jiných řeznictvích. Díky za radu ( já taky používám u pomalého hrnce druhý stupeň se 120st. C.)! Až to udělám a ochutnám, dám vědět . ;-) Zdravím a přeju hezký den!

Tak do tohohle se asi pustím, to vypadá lákavě:-8. Možná by se ta první fáze tepelné úpravy mohla udělat v pomalém hrnci? Buď na I. stupeň - cca teplota zhruba okolo 90 st. C, nebo na II. st. při teplotě okolo 110-120 st. C. Poradíte ohledně teploty? Ono by to bylo levnější (i když trouba při 100 st. C také zase tolik nespořebuje). No a pak bych to šoupla pod gril, jak píšete v receptu. ;-) Myslím, že to maso bude mít ještě lepší, intenzivnější chuť, nežli nakládané vařené bůčky, i když i ty jsou dobré. ;-) :-D Díky za radu. :-8

MamlajdaD: Dělal jsem škvarky v pomalém asi 80°a potom druhé při 120° -vyhrály to ty při 120°-Ta teplota tam musí být

Zobrazit starší odpověď

:yes: bezva receptik

Tématické fráze:
marinovana veprova zebirka, marinovaná žebírka, nejlepší marinovaná vepřová žebírka, marinované vepřové žebírka, marinované zebirka, recept na marinovaná žebírka, zebirka marinovana, vepřova žebirka marinovana, marinování žebírek, marinovaný zebirka, vepřová žebírka, vepřové žebírko, vepřové žebírko na grilu, vepřová žebírka recept, marinované vepřová žebírka, marinované žebírko, vepřový žebírka, marjnovane zebirka, marinovaná žebírka recept, marinované vepřové zebirko

Suroviny:
žebra, vývar, protlak rajčatový, cukr třtinový, ocet vinný červený, česnek, sůl, hořčice, med, paprika sušená sladká, chilli, rozmarýn, olej, omáčka worcesterová

Přidat fotografie receptu