Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Galette s dýní, karamelizovanou cibulí a balsamicem

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hosta hosta

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 271 kJ /
1 260 kcal
Bílkoviny34,00 g
Tuky44,06 g
Vláknina17,87 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 128 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy176,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin uděláme těsto, necháme ho asi půl hodiny zabalené ve folii v lednici.
Na olivovém oleji pomalu necháme zkaramelizovat na měsíčky pokrájenou oloupanou cibuli. Když začne hnědnout, přidáme dýni, česnek a bylinky. Osolíme a opékáme asi 5 minut. Nakonec přidáme svařené balsamico s cukrem, dosolíme. Krok 2: Těsto vyválíme na tenko tak, aby bylo větší než koláčová forma. Pak ho pomocí válečku přeneseme na máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu, aby přesahovalo asi dva centimetry ven a okraje pak šly přehnout na náplň. Krok 3: Zchladlou náplň dáme na těsto, jeho okraje přehneme zpátky do formy. Pečeme na 180 C dozlatova - asi 20 minut. Hotový koláč můžeme posypat sýrem a pokapat balsamikovým krémem.

Zveřejněno 8. 4. 2017

Poznámka autorky hosta

volně podle Crustycornen.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Galette s dýní, karamelizovanou cibulí a balsamicem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xWKz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Galette s dýní, karamelizovanou cibulí a balsamicem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xWKz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
jak zkaramelizovat cibuli, galette recept, galette, dýňové galette, zapečená dýně s červenou cibulí, galatte s dýní, balsamico s díní hokado, cervena cibule s balsamicem, jáhly s cibulí, jáhly s dýni a červenou cibulí, recepty s balsamicem

Suroviny:
mouka hladká, olej olivový, sůl, voda, vejce, olej olivový, cibule, česnek, sůl, petržel, koření oregáno, tymián, ocet balsamiko, cukr hnědý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu