Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 030 kJ / 8 612 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,97 g |
Tuky | 362,92 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,43 g |
Sacharidy | 1 152,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a na 165°C pečeme asi 50 minut. Stejně postupujeme u světlého korpusu.
Krok 2: Smetanu vyšleháme s cukry a ztužovači do patřičné hustoty. Potom zašleháme mascarpone.
Krok 3: Vychladlý ořechový korpus rozkrojíme na dva pláty, potřeme marmeládou, krémem a dáme na něj světlý korpus, potřeme marmeládou a krémem, nahoru zase dáme ořechový korpus. Trochu krému necháme, tím potřeme celý povrch a boky dortu. Dáme do chladna ztuhnout.
Krok 4: Mezitím uděláme marcipán, cukr s mlékem prosejeme na vál, přidáme vodu, olej, med, tresť a vypracujeme hladkou tuhou hmotu. Vodu nepřidáváme, ale ruce si máčíme ve vodě asi tak 3-4x.
Krok 5: Mezi dvěma mikroteny hmotu rozválíme na sílu asi 4 mm a potáhneme celý dort, uhladíme. Ze zbytku marcipánu barvíme a tvoříme ozdoby na dotvoření dortu. Na dort je přilepujeme pouze tak, že místo potřeme trochu vodou, ale ne moc.
Zveřejněno 9. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro klenotnici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jk39
Moje poznámka
Dort pro klenotnici
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Jk39
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 15 hodinami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 23 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno 3. 12. 2024 08:38
Vánoční sněžítka
Přidáno 3. 12. 2024 08:00
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Přečtěte si
Nejnovější články
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Cukrář Josef Maršálek radí, kdy naplnit linecké: Když to uspěcháte, cukroví brzy vyschne a náplň ztvrdne, říká
Krém na išelské dortíčky: Máslová klasika se zavařeninou vede, ale lahodný čokoládový nebo našlehaný karamelový chutnají božsky
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Opilý salám (čokoládový)
Natyna16 před 10 hodinami
Vepřová plec na halali
Sahula před 11 hodinami
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 15 hodinami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 15 hodinami
Plněné ořechy
Handour před 15 hodinami
Marokánky III - cukroví
Panova před 16 hodinami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 16 hodinami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 16 hodinami
Kuřecí špízy
Tacek před 16 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
ořechy mleté,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
vejce,
cukr krupice,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
olej,
voda,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
ztužovač,
cukr moučkový,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
mléko sušené,
voda,
med tekutý,
olej,
tresť mandlová sladká,
potravinářské barvivo
Komentáře