Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené brambory s vepřovým masem a moravankou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jollka jollka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie564 kJ /
135 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky14,85 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 14 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Syrové a oloupané brambory nakrájíme na kolečka, pomažeme pekáč sádlem a vrstvíme. Krok 2: Brambory trochu posolit a okmínovat na to moravanku-větší kusy pokrájet, cibuli na kolečka, maso na kostičky, hořčici, kečup nakonec brambory, osolit. Krok 3: Můžem dát trochu grilovacího koření. Krok 4: Nepodlévám, nakonec na zjemnění dáme máslo.

Zveřejněno 12. 6. 2009

Poznámka autorky jollka

Z masa jsem měla plátky krkovice,které jsem naklepala osolila a opepřila pak nakrájela na kostky,nezapomenout pokrájet feferonku,která je v moravance.Je to pikantní a velice dobré.Jen doufám že to tu není recept mám už asi 20let. Z moravanky se štáva vyleje!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory s vepřovým masem a moravankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgmW

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené brambory s vepřovým masem a moravankou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgmW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

To těsto je jako na palačinky. Do trouby na plech nalijeme olej, necháme rozpálit a pak nalijeme to těsto a hned do něho naházíme připravené ovoce, nejlépe borůvky a upečeme. Mňamka, zkuste to!!!:-):-):-)):-)):-))

Jiřičko zapni jestli máš horkovzduch a bude to krááásně křupavé,zprvu pod poklčkou a pak horkovzduch;-):yes: chutnalo??

Jiřička 13. 6. 2009 08:50
Toto jsem chtěla dát pod bublaninu. Omlouvám se.

Kuchařinky, mám na Vás prosbu. Moje mamka dělávala bublaninu s třešněmi a byla z těsta, které vypadalo jako na lívance. Byla výborná, ale já se jí nikdy nezeptala jak se dělá a dnes už mi to neřekne. Prosím neznáte některá tento recept nebo podobný. Byl v tom určitě nějaký omastek. Navrchu byla posapaná krystalem a skořicí. Omlouvám se pokud sem tento dotaz nepatří, ale nevěděla jsem kam bych svůj dotaz napsala. Děkuji.

Dobré ráno, všechno je v pekáčku, ale nevím zda to péct nejprve pod alobalem - poklicí a pak to nechat chvilku odkryté,aby to dostalo kurčičku. Řekne mi to někdo takhle po ránu? Děkuji .:-(

Zajímavý recept! Vypadá moc dobře. Už ukládám a vyzkouším.:yes:+

Jolko - hlavně nálev z Moravanky nevylévej do odpadu -je naprosto skvělý při nakládání hermelínu a hub!!!!:-p;-):yes:

To vypadá super,super :yes::yes::yes:.Určitě to vyzkouším.

Tématické fráze:
pečené brambory s masem, veprove maso na moravance, pecene brambory, zapečené brambory s moravankou, maso na moravance, brambory pečené s masem v alobalu, maso s moravankou, francouzské brambory s moravankou, vepřové na moravance, brambory pečené s masem, pečené maso s bramborem, vepřová pečeně s bramborem, pečené maso na moravance, pečené maso s brambory, maso pečené v alobalu, pečené maso recepty, pečené brambory recept, kotlety s moravankou, zapečené maso s moravankou, recepty s moravankou

Suroviny:
sádlo, brambory, kmín celý, moravanka, maso vepřové, cibule, hořčice, kečup sladký, sůl, pepř, máslo

Přidat fotografie receptu