Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní žemle

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 212 kJ /
2 202 kcal
Bílkoviny61,19 g
Tuky39,85 g
Vláknina16,20 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 17 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy376,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pivu rozmícháme cukr a droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout (přibližně hodinu) - během kynutí dvakrát prohněteme. Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 9 dílů a z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 10 minut odpočinout. Pak je všechny štětcem svrchu potřeme olejem a obrácenou vařečkou, (také namočenou v oleji), je narazíme až k podložce. Krok 3: Naražené žemle obrátíme vzhůru nohama a uložíme je kynout na plech s pečícím papírem nebo fólií.
Téměř vykynuté je obrátíme, potřeme vodou, posypeme hrubou solí a po krátkém dokynutí, (asi 15 minut), dáme upéct do dobře vyhřáté trouby (220°C/15-20 min).

Zveřejněno 10. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní žemle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2lKj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní žemle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2lKj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Uzasne :-K a jak rika Drobek, jsi "numero uno" :yes:

Nádhera :yes::yes:

Fantastické, ostatně jako všecky tvé pečící recepty. :-K

Drobek: děkuju<3

Tématické fráze:
žemle, pizza žemle bulky

Suroviny:
pivo světlé, cukr, sůl, sádlo, mouka hladká, kmín drcený, droždí

Přidat fotografie receptu