Hrníčkový beránek s Margotkou
Hrnkový beránek s Margotkou podle tohoto receptu voní kokosem, ořechy a rumem. Příprava je snadná, na odměření všech přísad nám stačí čtvrtlitrový hrníček a za chvíli se celou kuchyní rozvoní hotový moučník. Na závěr ho pocukrujeme a ozdobíme.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 905 kJ / 3 801 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 66,17 g |
Tuky | 149,50 g |
Vláknina | 11,25 g |
Cholesterol | 533 mg |
Sodík | 364 mg |
Sůl | 1,15 g |
Sacharidy | 542,20 g |
Postup přípravy
Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Vejce vyšleháme s cukrem, zašleháme olej a mléko. Krok 3: Mouky smícháme s práškem do pečiva, nastrouhanou Margotkou a ořechy. Přidáme k základu a vše dobře promícháme. Krok 4: Těsto nalijeme do formy. Vložíme do předehřáté trouby. Krok 5: Pečeme při 180 °C cca 45 minut.
Špejlí vyzkoušíme propečení. Necháme vychladnout a vyklopíme. Krok 6: Hotového beránka nazdobíme dle fantazie a pocukrujeme.
Zveřejněno 13. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hrníčkový beránek s Margotkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWrn
Moje poznámka
Hrníčkový beránek s Margotkou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mWrn
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 10 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 30 minutami
Plněné ořechy
Handour před 41 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Tématické fráze:
velikonoční beránek z margotky,
velikonoční beránek s margotkou,
velikonoční beránek recept hrníčkový,
velikonocní beranek hrníckovy,
velikonoční beránek hrníčkový recept,
hrníčkový tvarohový beránek,
velikonoční beránek recepty hrníčkový,
hrnečkový beránek,
velikonoční beránek s margotky,
hrničkový recept na beránka,
hrníčkový velikonoční beránek,
velikonoční beránek margotky,
recept na beránka,
recept na hrníčkového beránka,
recept hrneckovy beranek,
tvarohovy beranek hrníčkový,
hrnkovy beranek s margotkou,
velikonoční beránek recept z margotky,
beránek z margotek,
hrnkovy beránek
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
olej,
mléko,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
čokoláda margot,
ořechy,
cukr,
máslo,
mouka polohrubá
Komentáře (25)