Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rostbíf

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 464 kJ /
2 501 kcal
Bílkoviny215,35 g
Tuky182,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 668 mg
Sodík 553 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso zbavíme loje a odblaníme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme na část dobře rozehřátého sádla a po všech stranách zprudka opečeme. Krok 2: Přelijeme zbylým sádlem, dáme do dobře vyhřáté trouby na 220-250°C, maličko podlijeme a pečeme za občasného přelévání mastnou šťávou asi 25-35 minut (vpíchnutím se přesvědčíme, zda z masa nevytéká krví zbarvená šťáva). Krok 3: Maso potřeme máslem, aby dostalo pěknou barvu a bylo lesklé a dopečeme. Nepřepékáme, maso by bylo vysušené. Krok 4: Chceme-li rostbíf podávat teplý, krájíme jej za deset minut po vyjmutí z trouby a to na tenké plátky.

Zveřejněno 13. 4. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rostbíf

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oWwk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rostbíf

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oWwk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

:yes::yes:<3:-K

Prosím poslať aspoň jednu porciu mailom. O roastbeef som sa pokúšala už neraz a podotýkam, že presne podľa platných predpisov, no vždy sa mi podarilo urobiť div že nie podrážky na topánky.
V tejto chvíli mám v chladničke nie síce nízku roštenku, ale hovädzie stehno. Myslíte si, že aj z toho urobím takúto pochúťku?
Vďaka za odpoveď

cecilka: Není zač a nápodobně. :-)

Zobrazit 4 starší odpovědi

<3<3<3

Krásná prezentace:-K:yes:

Velmi povedená dobrota:yes:

Jestli mohu přidat komentář, tak nejpovedenější je s teploměrem, teplota masa musí dosáhnout 58 -60 stupňů. Poté je střed růžový.

bergurova: Na fotce se to trošku ztrácí, střed byl růžový, jde to vidět na fotce co jsem přidal. Teploměr jsem si již objednal:-)

Tématické fráze:
rostbif, rostbíf recept, hovězí rostbíf, rostbíf recept nejlepší, rozbif, příprava rostbífu, recept na rostbif, hovězí rostbíf recept, jak upéct rostbíf, recept na rozbíf, recepty na rostbíf, hovězí rozbíf, rosbift, roztbif, hovězí rozbíf recept, rozbif recept, hovezi rostbíf recepty, rostbív, příprava rozbífu, rostbíft

Suroviny:
roštěnec nízký, sádlo, máslo, pepř mletý, vývar, sůl

Přidat fotografie receptu