Velikonoční mazanec
Čerstvý a voňavý, na povrchu s kůrčičkou a uvnitř jemný jako samet. To je přesně tento sváteční mazanec. Z uvedených surovin připravíte dva krásné bochánky, takže jeden můžete třeba darovat blízkým na sváteční snídani.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 870 kJ / 2 837 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,58 g |
Tuky | 61,75 g |
Vláknina | 20,12 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 584 mg |
Sůl | 1,39 g |
Sacharidy | 491,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na omládek spolu smícháme, dobře promícháme a necháme zakryté asi 60 minut kynout.
Krok 2: K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho dobře vykynout.
Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dva díly a z každého uděláme mazanec. Položíme je na plech švem dospodu a svrchu je mírně roztlačíme – dalším kynutím se rovnoměrně vyklenou nahoru.
Krok 4: Opět necháme dobře nakynout, potřeme bílkem a upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C/10 minut, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme dalších asi 25 minut).
Zveřejněno 16. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NozN
Moje poznámka
Velikonoční mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NozN
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 57 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 10 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno 2. 12. 2024 18:29
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 38 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 59 minutami
Plněné ořechy
Handour před 1 hodinou
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 2 hodinami
Pečené brambory v troubě
Tacek před 2 hodinami
Makové kytičky
renatamanglova618 před 2 hodinami
Tématické fráze:
velikonoční mazanec top recepty,
velikonoční mazanec recept,
mazanec velikonoční,
pekarnomanie mazanec,
recept na velikonoční nadýchaný mazanec,
luxusně nadýchaný mazanec recept,
velikonoční mazanec
Suroviny:
voda,
med,
droždí,
mouka hladká,
voda,
šťáva citronová,
žloutek,
cukr,
cukr vanilkový,
sůl,
tuk hera,
kůra citronová,
rozinky,
mouka hladká,
bílek
Komentáře (31)