Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Růžičkový koláč s medovou polevou

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 817 kJ /
4 497 kcal
Bílkoviny76,31 g
Tuky148,32 g
Vláknina26,70 g
Cholesterol 682 mg
Sodík 240 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy674,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto připravíme v domácí pekárně. Do nádoby pekárny nalijeme mléko, rozpuštěné máslo, přidáme vejce, sůl, mouku, cukr, citronovou kůru a droždí. Zapneme program na těsto. Krok 2: Vykynuté těsto rozválíme na obdélník. 80 g másla necháme rozehřát a rozválené těsto s ním potřeme. Rozinky a sušené ovoce propláchneme vařící vodou, necháme dobře okapat a rovnoměrně nasypeme na těsto. Nakonec lehce zasypeme skořicí.
Těsto svineme jako roládu a nakrájíme asi na 15 koleček.
Dortovou formu vymažeme tukem a kolečka naskládáme do formy řeznou stranou nahoru. Necháme ještě asi 15 minut kynout a pak pečeme při 180°C 30-40 minut. Krok 3: V hrníčku rozmícháme med s rumem a hotový horký koláč ihned potřeme medovou polevou. Necháme vychladnout a můžeme podávat.
Koláč je nejlepší čerstvý.

Zveřejněno 17. 4. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžičkový koláč s medovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0jW3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Růžičkový koláč s medovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0jW3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
la brioche, rúžičkovy jablečny koláč, děrovaný koláč s polevou, růžičkový koláč kynutý, koláč děrovany s čoko polevou, jablkový růžičkový koláč, jablečný ruzickovy koláč s jablky, ruzickovy koláč s jablky, jablečný koláč růžičkový, buchta pudink a cukrová poleva

Suroviny:
mléko, máslo, vejce, sůl, mouka polohrubá, cukr, kůra citronová, droždí, máslo, rozinky, ovoce sušené, skořice, med, rum

Přidat fotografie receptu