Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Býčí žlázy á la řízek

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 627 kJ /
2 062 kcal
Bílkoviny164,32 g
Tuky155,25 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 1,41 g
Sodík 588 mg
Sůl1,28 g
Sacharidy1,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žlázy opláchneme, nakrájíme na plátky cca 2 cm silné a osušíme je.
Každý plátek okořeníme zázvorem a česnekem, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Krok 2: Obalené žlázy smažíme prudce v rozehřátém tuku 3 minuty z každé strany do zlatavé barvy.
Na talíři osolíme a podáváme s vařeným bramborem, nebo s čerstvým chlebem.

Zveřejněno 18. 4. 2017

Poznámka autorky Anna Kocikova

Žlázy smažíme rychle a prudce. Delším smažením pouští tekutinu a obalovka se začne odlupovat.

Je zde více receptů na smažené žlázy, přidávám další chutnou verzi.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy á la řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qWKk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Býčí žlázy á la řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qWKk

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Drahuš, tohle by u nás uspělo;-) :yes:
(Kdykoliv takhle potkám tyto řízečky v trojbalu, vzpomenu jak se mi poprvé povedlo je obalit místo ve strouhance ve strouhaných piškotech 8-( - naštěstí jsem usmažla jen pár kousků, zbytek jsem opláchla a obalila znovu, už ve strouhance :-D )

cathleen: Ivi,děkuji:-KDovedu si živě představit ten překvapený obličej po ochutnání prvního"piškotového"sousta:-D:-D

To já nemusím, ale doma bych s tím určitě uspěla...:yes:;-)

Anna Kocikova: ;-):-K

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
býčí žlázy, jak připravit byči žlázy, býčí žlázy recepty, recept na býčí žlázy, řízky z býčích žláz, recepty na býčí žlázy, příprava býčích žlázy, býčí žlázy recept, priprava bycich zlaz, řízky z býčích koulí, řízek z býčích žláz, recepty z býčích žláz, býčí žlázy na řízek, řízky z býčích žlázy, býčí žlazy příprava, příprava býčí žlázy, jak postupovat pri priprave bycich žláza, byci zlazy rizek recept, byci zlazy rizek, příprava býčích zlaza

Suroviny:
býčí žláza, zázvor mletý, česnek granulovaný, mouka hladká, vejce, strouhanka, ghee, sůl

Přidat fotografie receptu