Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nakládaná vepřová žebírka pečená v marinádě

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Náročný

Doba přípravy 3 hodiny bez nakládání a odležení v lednici

3 hodiny bez nakládání a odležení v lednici

Suroviny

Porce: 4-5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 390 kJ /
571 kcal
Bílkoviny8,49 g
Tuky22,74 g
Vláknina16,44 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15,63 g
Sůl38,65 g
Sacharidy78,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Žebro rozseknu podélně, potom na šířku, aby vznikly 4 pásky a důkladně do nich vetřu směs soli s cukrem, proložím na plátky nakrájeným česnekem, zabalím do potravinářské fólie a nechám týden v chladnu uležet. Krok 2: Poté důkladně omyji, osuším a nakrájím na jednotlivá žebra, dám do mísy, zaliji marinádou, nechám 2 hodiny uležet v chladu. Krok 3: Pak dám do pekáče vymazaného sádlem a přikryté dám na 2 hodiny do trouby při 120°C, sundám poklici a 40 minut dopékám na 230°C za častého přelévání šťávou. Když je potřeba, mírně podliji.

Zveřejněno 19. 4. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná vepřová žebírka pečená v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yWVg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nakládaná vepřová žebírka pečená v marinádě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yWVg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Rebierka su vyskusane,a mala som ich s Coleslav salatom.Vyborne,odporucam vyskusat.

popoluska340: Díky.:yes:

Marie Švarcová 24. 4. 2017 10:12
:yes::yes: opět skvělý recept <3

<3:yes:

Akurat mam v mraznicke rebro asi kilove,a teraz uz viem,ako ho urobim.Doteraz som ho vzdy davala piect potrete marinadou,ale toto sa mi pci viacej.Ukladam do kucharky,a tesim sa,ako bude manzelovi chutit.

:yes::yes::yes:

:-K:yes::yes::yes:

:yes:

:yes:

Tématické fráze:
nakládaná vepřová žebra, žebírka v marinadě, nakládaná žebra, marináda na žebra, nakladané žebra, marináda na žebírka, nakládání žeber, marináda na pečené žebra, vepřová žebra v marinádě, marináda na vepřová žebra, nakládání žebírek, nakládaní žebra, nakládaná pečená žebra, marináda na vepřová žebra pečená, marinada na vepřove žebra, nakladane veprove zebra, nakládané vepřová žebra, pečená vepřová žebírka, pečená vepřová žebra v marinádě, recepty pečené vepřové žebírka

Suroviny:
sůl, cukr moučkový, česnek, omáčka chilli sladká, pepř zelený sterilovaný, protlak rajčatový, kečup sladký, omáčka sojová, marmeláda brusinková, olej

Přidat fotografie receptu