Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží játra v česnekovém boku, na cibuli a černém rybízu

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 802 kJ /
1 148 kcal
Bílkoviny130,99 g
Tuky49,56 g
Vláknina13,85 g
Cholesterol 3,73 g
Sodík 2,32 g
Sůl5,55 g
Sacharidy41,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180°C. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Dáme ji do zapékací mísy, přidáme sojovou omáčku, olej, kmín a špetku pepře. Zalijeme rybízovou šťávou a promícháme. Krok 3: Játra očistíme od blan a tuku, opláchneme, osušíme a lehce opepříme. Každý kousek jater zabalíme do dvou plátků česnekového boku, sepneme párátkem a naskládáme na připravenou směs do zapékací mísy. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Krok 5: Šťávu podle potřeby dochutíme solí, vše posypeme zelenými bylinkami a podáváme s čerstvým pečivem. Také se hodí opékané brambory nebo hranolky.

Zveřejněno 20. 4. 2017

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud nemáte rádi výslednou lehce navinulou chuť šťávy, na podlití použijte červené víno nebo černé pivo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra v česnekovém boku, na cibuli a černém rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QrPZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra v česnekovém boku, na cibuli a černém rybízu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QrPZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

jde to nahradit něčím jiným než je štáva černého rybízu?šlo by třeba pivo?Děkuji:-)

jde to nahradit něčím jiným než je štáva černého rybízu?šlo by třeba pivo?Děkuji:-)

moncicek: Ano,podlévám i černým pivem,nebo červeným vínem.Náhradní suroviny dopíšu do poznámky:yes:Rybízovou šťávu jsem měla načatou,tak jsem byla zvědavá,jak by to s ní chutnalo;-) Děkuji za zájem a dotaz:-K

Marie Švarcová 26. 4. 2017 10:45
:yes::yes: parádní recept <3

Líbí se mi to...:yes::yes::-K

<3:yes:

:-K:yes:

Elina: :-Kmysulka: :-Kmika59: :-KDíky všem:-8:-K

Tématické fráze:
drůbeží játra recepty, drůbeží játra, recept na játra na cibulce, drubeží na játra, drůbeží játra na cibulce, játra na cibulce, husí játra s černým pivem, priprava játra drubezi, priprava drubezich jater, sladka omacka u rybizu, nasekaných bylinek na drubeží játra

Suroviny:
játra drůbeží, bok česnekový, rybíz černý, cibule, olej, omáčka sojová sladká, kmín celý, pepř mletý, sůl, bylinky zelené

Přidat fotografie receptu