Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 025 kJ / 3 830 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,52 g |
Tuky | 248,97 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 742 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 331,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme mouku, prášek do pečiva a nakonec olej. Upečeme.
Krok 2: Vykrojíme různé tvary z korpusu. Poté vyválíme marcipán na cca 1-1,5 cm a vykrajujeme o něco menší tvar než u korpusu, aby marcipán nevyčníval, až se vloží na korpus.
Krok 3: Želatinu připravíme dle návodu. Mascarpone vyšleháme společně s cukrem a smetanou do krému. Nemusí být příliš pevný, protože se bude přidávat želatina. Přidáme i odpovídající množství mátové pasty - řiďte se pokyny na obalu, může se podle výrobce lišit. Obvykle se dává 30-50 g na 1 kg krému.
Krok 4: Doporučuji dát zpočátku méně a případně přidat. Krém by měl mít jen lehce mátovou příchuť. Do želatiny přidejte trochu krému a promíchejte. Vraťte ke zbytku krému a vše dobře promíchejte.
Krok 5: Na dno každé formy vložíme tvar dortového korpusu, na něj položíme marcipán a naplíme krémem až po okraj. Dáme ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Krok 6: Zdobíme dle vlastní fantazie.
Zveřejněno 24. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátové dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWjL
Moje poznámka
Mátové dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWjL
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 5 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 6 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 8 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 10 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nepečený zebra dortík
MPetra před 2 hodinami
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 5 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 10 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 10 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 12 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 13 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 13 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 14 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
mátová ochucovací pasta,
mátové dortíčky,
mátová příchut do krému,
matova,
matovy krem do dortu z mascarpone,
matovy krem do dortů,
dortíky,
mátový mascarpone krém,
dochucovací pasta mátová,
mátová ochucovací pasta recept,
matova pasta ochucovaci,
ochucovaci mátova pasta recept,
ochucovací mátová pasta,
dortíčky ze zbytku dortového korpusu,
recepty mátová pasta do kremu,
matova pasta recept,
mátový piškot,
matova pasta na dorty,
matovy krem z mascarpone,
matovy krem
Suroviny:
vejce,
cukr,
olej,
prášek do pečiva,
mouka hladká,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr,
želatina,
marcipán
Komentáře