Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 025 kJ / 3 830 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 64,52 g |
Tuky | 248,97 g |
Vláknina | 3,60 g |
Cholesterol | 1,45 g |
Sodík | 742 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 331,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve oddělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme na pevný sníh. Žloutky vyšleháme s krupicovým cukrem. Obě hmoty lehce spojíme a vmícháme mouku, prášek do pečiva a nakonec olej. Upečeme.
Krok 2: Vykrojíme různé tvary z korpusu. Poté vyválíme marcipán na cca 1-1,5 cm a vykrajujeme o něco menší tvar než u korpusu, aby marcipán nevyčníval, až se vloží na korpus.
Krok 3: Želatinu připravíme dle návodu. Mascarpone vyšleháme společně s cukrem a smetanou do krému. Nemusí být příliš pevný, protože se bude přidávat želatina. Přidáme i odpovídající množství mátové pasty - řiďte se pokyny na obalu, může se podle výrobce lišit. Obvykle se dává 30-50 g na 1 kg krému.
Krok 4: Doporučuji dát zpočátku méně a případně přidat. Krém by měl mít jen lehce mátovou příchuť. Do želatiny přidejte trochu krému a promíchejte. Vraťte ke zbytku krému a vše dobře promíchejte.
Krok 5: Na dno každé formy vložíme tvar dortového korpusu, na něj položíme marcipán a naplíme krémem až po okraj. Dáme ztuhnout, nejlépe do druhého dne.
Krok 6: Zdobíme dle vlastní fantazie.
Zveřejněno 24. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mátové dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWjL
Moje poznámka
Mátové dortíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rWjL
Nejnovější recepty
Čínské kuličky na kantonský způsob
Přidáno před 2 hodinami
Lilek s brokolicí a bambusem v asijské omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Rostlinný Baileys likér bez laktózy
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí řízky pečené v pečence
Přidáno před 14 hodinami
Křehké tvarohové řezy
Přidáno 24. 11. 2024 10:17
Špaldové perníčky s lipovým medem
Přidáno 24. 11. 2024 10:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Rychle vanilkové rohlíčky: Těsto je hotové během chvilky, na odležení stačí půl hodiny a tvarování urychlí i forma na rohlíčky
Opilý Izidor poslouží i jako skvělé vánoční cukroví: Vláčné řezy plné čokolády a rumu luxusně vypadají a božsky chutnají
Pracny voní skořicí a hřebíčkem: Podle staročeského receptu jsou plné ořechů a nejlepší jsou obalené ve vanilkovém cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehaná pomazánka na jednohubky
Slavista62 před 7 minutami
Čtyřdruhová sýrová pomazánka
Slavista62 před 14 minutami
Hermelínová pomazánka na topinky
Slavista62 před 16 minutami
Chalupářská pomazánka
Slavista62 před 18 minutami
Pravé chilli con carne
bartaks před 3 hodinami
Dobrá pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 3 hodinami
Moje vaječná pomazánka
Slavista62 před 3 hodinami
Jednoduchá pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 3 hodinami
Pomazánka "šup-šup"
Slavista62 před 3 hodinami
Pomazánka na chlebíčky
Slavista62 před 3 hodinami
Tématické fráze:
mátová ochucovací pasta,
mátové dortíčky,
mátová příchut do krému,
matova,
matovy krem do dortu z mascarpone,
matovy krem do dortů,
dortíky,
mátový mascarpone krém,
dochucovací pasta mátová,
mátová ochucovací pasta recept,
matova pasta ochucovaci,
ochucovaci mátova pasta recept,
ochucovací mátová pasta,
dortíčky ze zbytku dortového korpusu,
recepty mátová pasta do kremu,
matova pasta recept,
mátový piškot,
matova pasta na dorty,
matovy krem z mascarpone,
matovy krem
Suroviny:
vejce,
cukr,
olej,
prášek do pečiva,
mouka hladká,
mascarpone,
smetana ke šlehání,
cukr,
želatina,
marcipán
Komentáře