Postup přípravy
Krok 1: Žebírka pokrájíme na menší kusy, potřeme je rozetřeným česnekem, osolíme a uložíme na noc do lednice.
Krok 2: Na dno železného hrnce, (u nás litinový po tatínkovi), dáme sádlo, uložíme žebra, lehce podlijeme vodou a zakryté dáme péct do trouby (200°C). Během dušení ještě podléváme, je-li třeba.
Krok 3: Asi po hodině mezi žebra přidáme kostky oloupaných brambor smíchané s obsahem plechovky, dosolené a okořeněné tymiánem a dodusíme doměkka. Před koncem můžeme poklici odkrýt a nechat maso zčervenat.
Zveřejněno 25. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Beránkova žebírka z trouby (eintopf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BGDo
Moje poznámka
Beránkova žebírka z trouby (eintopf)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BGDo
Nejnovější recepty
Těstovinový salát s lososem a olivami
Přidáno před 4 hodinami
Bábovičky z dětské krupičky
Přidáno před 4 hodinami
Placičky ze salátu s vejcem
Přidáno před 4 hodinami
Jarní bramborový salát s ředkvičkami a koprem
Přidáno před 6 hodinami
Polský mazurek
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka z medvědího česneku
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová pomazánka se šunkou a vejci
adelaku před 2 hodinami
Štavnatá medium well panenka na česneku s bylinkami
ReceptyOdTondy před 2 hodinami
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Zuzkamo před 3 hodinami
Čočková polévka z červené čočky trochu jinak
Bubik001 před 3 hodinami
Jablkový perník
vera64 před 3 hodinami
Nakládané ředkvičky
Capri1412 před 3 hodinami
Pečené vepřové koleno
Kveta58 před 4 hodinami
Rychlá buchta s tvarohem a povidly - chuť jako hanácké koláče
VeraPra před 4 hodinami
Banánové vafle
PetrZappa před 4 hodinami
Kaše z ovesných vloček
PetrZappa před 4 hodinami
Tématické fráze:
zebirka z trouby,
zebirka pásky,
železné trouby,
masový eintopf,
eintopf žebra,
fazole v rajské šťávě
Suroviny:
žebra,
sádlo,
brambory,
fazole,
sůl,
česnek,
tymián
Komentáře