Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 099 kJ / 3 370 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 78,40 g |
| Tuky | 107,80 g |
| Vláknina | 24,00 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 529 mg |
| Sůl | 1,05 g |
| Sacharidy | 509,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky s polovinou cukru ušleháme zvlášť, ušleháme žloutky s vodou a zbytkem cukru, opatrně stěrkou smícháme dohromady, přidáme prosátou mouku a zlehka ji vmícháme. Dáme do oválné formy (s pečícím papírem) a do předehřáté trouby na 175°C. Pečeme cca 40 minut (zkusíme špejlí). Korpus necháme vychladnout na mřížce.
Krok 2: Krém:
Ušleháme šlehačky. Umícháme mascarpone s cukrem a nakonec přimícháme šlehačku. Krok 3: Ganache:
Šlehačku dáme do kastrůlku vařit (nechá se jen přejít varem) a přelijeme s ní čokoládu v misce. Necháme v klidu rozpouštět a asi po 15 minutách umícháme vařečkou do hustého krému. Krok 4: Korpus 2x prořízneme napříč, uděláme mantinely z ganache (abychom zabránili rozmočení marcipánu krémem) a naneseme mascarpone krém. Nahoru jej posázíme malinami a přiklopíme dalším korpusem. Celý dort před potažením obmažeme ganache a potáhneme marcipánem, který pak ozdobíme silikonovou formou (košík) nebo můžeme i vyplétat. Krok 5: Já jsem barvila technikou airbrush, květy jsou drátkované, jedlé z fondantu. Ale fantazii se meze nekladou
Recept je na velikost střední formy (já dělala dvojnásobky do velké formy)
Ušleháme šlehačky. Umícháme mascarpone s cukrem a nakonec přimícháme šlehačku. Krok 3: Ganache:
Šlehačku dáme do kastrůlku vařit (nechá se jen přejít varem) a přelijeme s ní čokoládu v misce. Necháme v klidu rozpouštět a asi po 15 minutách umícháme vařečkou do hustého krému. Krok 4: Korpus 2x prořízneme napříč, uděláme mantinely z ganache (abychom zabránili rozmočení marcipánu krémem) a naneseme mascarpone krém. Nahoru jej posázíme malinami a přiklopíme dalším korpusem. Celý dort před potažením obmažeme ganache a potáhneme marcipánem, který pak ozdobíme silikonovou formou (košík) nebo můžeme i vyplétat. Krok 5: Já jsem barvila technikou airbrush, květy jsou drátkované, jedlé z fondantu. Ale fantazii se meze nekladou
Recept je na velikost střední formy (já dělala dvojnásobky do velké formy)
Zveřejněno 28. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květinový koš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKzk
Moje poznámka
Květinový koš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DKzk
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 10 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Tématické fráze:
dort košík s květinami postup,
květinový koš,
dort květinový koš,
dort kos,
dort ve tvaru koše,
dort květinový košík,
dort jako koš,
dorty ve tvaru kose,
dort koš s květinami,
dort ve rvaru kose,
mascarpone krem mantinely,
dort ve rvaru květiny,
dort kos s kvetinama,
jedly květinový koš,
dort koš z mascarpone,
marcipánový dort květinový košík,
kvetinovy kos ve tvaru srdce,
krém na dorty květiny,
postup na košík z krému,
dort košík krémový postup
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr krupice,
voda,
mascarpone,
šlehačka,
cukr,
maliny,
čokoláda hořká,
šlehačka 33%,
marcipán,
Komentáře (12)
Musím z mléčné hmoty, kupované nikdo nechce. V nejhorším nastrouhám a posypu koláč.
Prozradíš prosím, jak děláš hrníčky?