Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Višňová bublanina z časopisu Vlasta

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 872 kJ /
2 598 kcal
Bílkoviny48,68 g
Tuky95,40 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 222 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy381,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Krok 2: Bílky samostatně vyšleháme v tuhý sníh.
Do mísky dáme žloutky, cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru, mléko a rozpuštěné máslo. Vyšleháme do pěny. Krok 3: Postupně přisypáváme mouku s práškem do pečiva a vyšleháme do těsta. Těsto bude trochu tužší. Krok 4: Přidáme sníh z bílků a jemně ho vmícháme - nezašleháme ho, ale vmícháme vařečkou nebo gumovou stěrkou. Krok 5: Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Je třeba ho rozetřít, není moc tekuté. Poklademe višněmi a posypeme vanilkovým cukrem. Krok 6: Pečeme ve vyhřáté troubé na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut. V polovině pečení plech obrátíme.
Že je bublanina upečená, poznáme podle toho, že jde od krajů a při vyzkoušení se nelepí na párátko. Krok 7: Necháme vychladnout a před podáváním můžeme pocukrovat.

Zveřejněno 29. 4. 2017

Poznámka autorky Johanka128

Bublanin je tu spousta, tuhle mám z jednoho z loňských výtisků časopisu Vlasta a tu jsem ji nenašla, tak jsem ji přidala. Je to jedna z nejlepších bublanin, jakou jsem kdy jedla.

Ubrala jsem cukru a délku i stupně pečení jsem si přizpůsobila - tohle záleží na troubě, každá peče jinak, je lepší bublaninu častěji zkontrolovat. Cukr jsem vyměnila za hnědý - pokud budete dávat bílý cukr, tak ho dejte víc, hnědý Demerara je podstatně sladší, proto ho není potřeba tolik.

Višně jsem měla mražené, buchta sama o sobě je poměrně sladká i po odebrání cukru, takže cukrovat ji není třeba, nebo jen maličko, záleží na chuti každého.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňová bublanina z časopisu Vlasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NoN8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Višňová bublanina z časopisu Vlasta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NoN8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

"...na cca 190-200 stupňů cca 30-40 minut."
No, pomalu začínám věřit tomu, že každá trouba peče jinak;-) a jakés takés zdůvodnění máte v poznámce, že:-) ale asi by to chtělo opravit pec, nebo orloj, ááá nééébo možná obé... :-8

Jana Dorazinová-Remková: Fakt? Já myslela, že dneska už se dělají jen kombinované sporáky - nahoře plyn, dole elektrika, nebo jen elektrika. Vyrostla jsem v domě s elektrikou a pak vařila a pekla více než 20 let na plynu. Plynovou troubu jsem neuměla zapálit, plynu jsem se bála, ale naučila jsem se to a kupodivu byla s úplně obyčejnou plynovou troubou spokojená - hodně lidí říká, že při pečení v plynu se jídlo vysušuje, ale mně to rozhodně nepřipadlo. Rozhodně ale není trouba jako trouba, ať už se v ní topí čímkoliv, stejně tak každý vařič vaří jinak. :-D

Zobrazit 5 starších odpovědí

Určitě bude dobrá:yes:

Tématické fráze:
višňová buchta, třešňová bublanina, třešňová buchta, nejlepší třešňová bublanina, třešňová bublanina recept, bublanina z višní, recept na visnovou bublaninu, nejlepší třešnová bublanina recept, recept na višňovou buchtu, vyšňová buchta, bublanina recept, višnová buchta na plech, recept na višnovou buchta, recepty vlasta, recept třešnová bublanina, visnovy buchta, višnova bublanina s ovocem, bublanina s višňami, vyšnova bublanina, časopisy recepty

Suroviny:
žloutek, cukr hnědý, máslo, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr vanilkový, kůra citronová, mouka hrubá, višně

Přidat fotografie receptu