Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Frncábník (bramborák s kopřivami)

Zvláštní název, ale ta chuť ! Neodoláte! Těsto je jako na klasický bramborák, jen bez majoránky a česneku. Kopřivy jsou na chuti poznat - kdo je jednou ochutnal třeba ve špenátu, pozná je i tady. Česnek přidejte, pokud ho máte rádi.

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 28 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 8 min

28 min (20 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 749 kJ /
418 kcal
Bílkoviny16,68 g
Tuky7,96 g
Vláknina8,80 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 123 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy65,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Připravíme těsto. Oloupané brambory nastrouháme na jemné, nebo větší slzičky dle vlastních zvyklostí. Krok 2: Přidáme vejce, trochu mouky, sůl a kmín, drobně krájené kopřivy, podle chuti i třený česnek a dobře promícháme. Krok 3: Na sádle smažíme dočervena malé bramboráčky, z obou stran - vždy zhruba 4 minuty. Ještě teplé ihned podáváme.

TIP: Kopřivy a jejich využití v kuchyni

Zveřejněno 3. 5. 2017

Poznámka autorky cathleen

Těsto je jako na klasický bramborák, jen bez majoránky a česneku. Máme rádi česnek, proto jsme ho tam přeci jen trochu přidali. Frncábník je velice dobrý.

Recept z Krkonošské kuchařky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frncábník (bramborák s kopřivami)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWrr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Frncábník (bramborák s kopřivami)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gWrr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Marie Svarcova: tak to jsme asi stejná krevní skupina, Maruško :-D Taky brambory miluji, ve všech podobách :yes:

:-)<3:yes::yes: Děláte mi chutě, také miluji brambory a cokoli z nich.. Recept i foto se mi moc líbí.:-K

<3:yes:

Taky se mi líbí zajímavá kombinace ..:yes::yes:

cathleen: Jojo máš pravdu, na bramborách jsem vyrostla a můžu kdykoliv a jakkoliv...:-D:-D:-D

Zobrazit starší odpověď

Je Ti doufám jasný, že s sebou na chalupu na víkend povezu pytel brambor? A místo abych něco dělala na zahradě, budu celé půldne stát a smažit, úplně to vidím. :-D

magdalenka: bohužel ano. Bylo jich jen 5, ale tuze dobrých:-p všechny jsem si nechala.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Děláš mi chutě a moc se mi líbí i název;-):-):yes:

maris, hosta: díky, holky:-K

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
bramborák s kopřivou, frncábník, recepty s koprivami a bramborem, kopřivy do bramboráku, bramboraky s kopřiv, bramboráky s kopřivou recept, bramborák z kopřiv, bramborák s z kopřiv, bramboráky z kopřiv, recepty z kopřiv, bramboraky skopřivami recepty, bramborák s kopřiva, recepty s kopřivami

Suroviny:
brambory, vejce, mouka hladká, kmín drcený, sůl, kopřivy, sádlo

Přidat fotografie receptu