Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíky s prefermentem

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby kvašení prefermentu a dob kynutí

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby kvašení prefermentu a dob kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 785 kJ /
2 100 kcal
Bílkoviny56,60 g
Tuky39,63 g
Vláknina17,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy370,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme preferment. Všechny suroviny umícháme a zakryté proti prachu a osýchání necháme v teplé místnosti kvasit 10-12 hodin Krok 2: K vykvašenému prefermentu přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme nakynout. Krok 3: Pak těsto rozdělíme na díly a umotáme rohlíky.
Necháme je vykynout na plechu s pečicím papírem nebo fólií. Krok 4: Vykynuté rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 220 °C zhruba 10-12 minut.

Zveřejněno 10. 5. 2017

Poznámka autorky cathleen

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíky s prefermentem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gW1k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíky s prefermentem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gW1k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
psenicny preferment, žitný rohlík a prefermentem, domácí rohlíky z prefermentu, jemny rohlik z drobenkou, zbytek rohlíku

Suroviny:
mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka hladká, voda, droždí čerstvé, voda, olej olivový, droždí, mouka polohrubá, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu