Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Erbazzone z Emilia Romagna

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

TeslarovaN. TeslarovaN.

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 523 kJ /
2 754 kcal
Bílkoviny88,34 g
Tuky115,91 g
Vláknina34,66 g
Cholesterol 48 mg
Sodík 1,45 g
Sůl2,40 g
Sacharidy322,84 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždie a soľ zvlášť rozpustíme v pol pohári vlažnej vody.
Múku preosejeme do misy, pridáme droždie, zvyšnú vodu, slanú vodu a olej.
Masu vylejeme na pracovnú dosku, dôkladne miesime približne 10 -15 minút a následne necháme 2 hodiny kysnúť. Krok 2: Medzitým šalotku nakrájame na tenké plátky, okoreníme a mierne opražime na malom množstve oleja.
Len čo sa začne piesť, pridáme čakanku a cesnak a približne 20 minút podusíme. Krok 3: Vykysnuté cesto ešte pár minút premiesime a následne z neho vytvarujeme dva tenké pláty.
Jeden preložíme na plech vymazaný olejom, rozložíme naň vrstvu dusenej zeleniny, posypeme parmezánom, čiernym korením a prikryjeme druhým plátom cesta.
Vrch popicháme vidličkou, potrieme olivovým olejom a v rúre vyhriatej na 200 stupňov pečieme približne na 20 minút.

Zveřejněno 11. 5. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Erbazzone z Emilia Romagna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6M8

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Erbazzone z Emilia Romagna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w6M8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Erbazzone je slany kolac, plneny mangoldem a spenatem, rozhodne ne katalanskou cekankou. Mimo jine se priznam, ze tuto ani neznam. Testo neni kynute, obsahuje mouku, vodu, sadlo ( olej) a kapku octa.
Ma ho zde v podobnych rozmarynaH

Mne to pripomína cudduruni...

Ani to nieje moja foto, len niektorí ľudia si nevedia pod tým názvom predstaviť ako to vzerá tak som tam dala aspoň nejaku foto.....

magdalenka: už sa stalo :)

Zobrazit 5 starších odpovědí

Tématické fráze:
recept na patenty, katalánská čekanka

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí, olej olivový extra virgin, sůl hrubozrnná, čekanka, cibule šalotka, česnek, parmazán, olej olivový extra virgin, pepř

Přidat fotografie receptu