Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh po mlynářsku

Jednou z nejvíce oblíbených variant přípravy pstruha je úprava po mlynářskou. Pstruh v krustičce z mouky, okořeněný a následně opečený na voňavém másle získá ke svému lahodnému masu i oříškovou příchuť po másle.

Hodnocení receptu je 5,0 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

drakanka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 025 kJ /
1 440 kcal
Bílkoviny8,77 g
Tuky133,24 g
Vláknina12,08 g
Cholesterol 385 mg
Sodík 66 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy45,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pstruhy uvnitř a z venku omyjeme pod tekoucí vodou. Krok 2: Dobře osušíme papírovou utěrkou. Vymačkáme šťávu z jendnoho citronu. Krok 3: Pstruhy pokapeme citronem uvnitř i z venku, potom osolíme. Krok 4: Na talíř nasypeme mouku a pstruhy v ní obalíme. Krok 5: Na velké pánvi rozhřejeme část přepuštěného másla a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opékáme. Krok 6: Tuk slijeme a na pánev přidáme 1 lžíci másla. Krok 7: Pstruhy položíme zpět do pánve, obrátíme a poté přendáme na předehřátou mísu. Krok 8: Petrželku omyjeme, osušíme a jemně nasekáme. Druhý citron omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Krok 9: Zbylé máslo rozehřejeme v hrnci, když zpění tak přidáme petrželku. Krok 10: Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu. Jako příloha se hodí například nové brambory a okurkový salát.

TIP: Jak na pstruha při jeho přípravě

Zveřejněno 16. 6. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh po mlynářsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgYW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh po mlynářsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgYW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Jsem ráda, že se tady ten recept objevil. Sama jsem ho někde ztratila.
O houbách "mlynařkách" nic nevim.
Ja jsem někde četla informací, že "po mlynářsku" je to kvůli balení v mouce. :-)

neúplný recept 27. 2. 2013 12:56
Váš recept je neúplný a patří se do mouky namíchat sušené v hmoždíři na prach drcené bílé houby jménem mlynářky.

Udělali jsme si jen takovou"chuťovečku"bez ničeho;-)Posílám foto a bodík:-p+16:yes:

;-):-D:-)):-)):-)):-p:-p:-p:-K

Dávám bodíka a jdu vařit:-) už se na ně moc těším - koukají tu na mě rybičky:-))

Dávám bod, taky dělám, ale do mouky přidávám červenou papriku - jen aby byla mouka růžová.S Bibi souhlasím s tím citrónem.:-))

Moc hezký recept na rybičku, zas tak moc jich tady není a věřím, že to brzy někdo vyzkouší. Třeba já:-8:yes:+

Moc děkuji za bodík. Ty dva citrony ten jeden vymačkáš natoho pstruha a ten druhý je jen na ozdobu:-8

Velmi dobře znám tento recept a na chatě jsme to baštili velmi často a říkali jsme: Uděláme mlynáře:-D, ale 2 citrony to teda nee:-! Jinak ti dám bodíka:yes:pstruh je moc dobrá rybka:yes:

Tématické fráze:
pstruh po mlynarsku v troube, příloha k pstruhovi, příloha ke pstruhovi, ryba po mlynářsku, pstruh recept, příloha ke pstruhu, pstruh příloha, pstruh po mlinářsku, pstruh na citronu, příloha k pstruhu, pstuh po mlynářsku, po mlynářsku, pstruh na citronech, pstruh, pstruch po mlynářsku, pstruh recepty, pstruh po mlynařku, přílohy ke pstruhovi, prílohy k pstruhovi, pstruh v troubě

Suroviny:
pstruh, citron, sůl, mouka hladká, ghee, máslo, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu