Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto s tykvovým pyré

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 299 kJ /
1 027 kcal
Bílkoviny18,33 g
Tuky21,94 g
Vláknina16,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 29 mg
Sůl0,06 g
Sacharidy182,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tekvicu narežeme na kocky, podlejeme pol pohárom vody a zakryté dusíme cca 10 min. Necháme trocha prechladnúť a rozmixujeme. Krok 2: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ryžu, tekvicové pyré, vetvičky saturejky, osolíme, okoreníme. Dolejeme vodou na potrebné množstvo tekutiny (rizoto má byť krémové, takže vody trocha viac). Zakryté dusíme, kým ryža nie je mäkká. Odstavíme z ohňa. Vyberieme vetvičky saturejky. Krok 3: Pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu a petržlenovú vňať, premiešame, zakryjeme a necháme 10 min dôjsť. Krok 4: Potom rizoto rozdelíme na taniere, na každý dáme 1 filet sleďa a ihneď podávame.

Zveřejněno 17. 5. 2017

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Babičkina kuchárka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s tykvovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RygO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto s tykvovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RygO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Vystačím si s jedním druhem rýže na všechno: na sypkou přílohu, na lepkavou přílohu, na rizoto, na risotto, na suši, na nákypy, na kaši, na nádivky, na saláty, na vložku do polévky, na krmení...
V krámech ta rýže trpí na úbytě - na regálech má zastoupení mizerných pár procent sortimentu ;-(
A která že to je?
No, přece ta nejlevnější, kulatozrnná :-)

pouzivam tuto ryzi velmi casto a nemuzu rict,ze by se mi rozvarila.je to dobry recept,urcite vyzkousim,ponevadz jime ryzi casto.:-K:yes:

Jen si dovolím podotknout, že z rýže parboiled nevznikne ani tak krémové rizoto, jako spíš rozvařená rýže. Na krémové rizoto se používá rýže arborio

Alzbetina Prk.: Používam túto ryžu pomerne často a ešte nikdy som ju nemala rozvarenú. Ono rozvariť sa dá aj klasická ryža, však?
Toto nie je krémové rizoto ako ho varia Taliani, krémovú konzistenciu urobí práve to tekvicové oyré. Ale každý nech si použije ryžu akú chce, ja som dala túto, pretože som ju mala doma k dispozícii. :-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
sushi krémové rizoto, saláty s tykvovým olejem recepty, tekvicove pyre, tekvicové rizoto, podrobný recept na rizoto

Suroviny:
rýže, tykev, cuketa, olej kokosový, cibule, saturejka, sůl, pepř, nať petrželová,

Přidat fotografie receptu