Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bylinková sůl

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a dobře osušené bylinky oddělíme od hrubých stonků. Na otrhané lístky použijeme hmoždíř nebo mixér. Začneme bylinkami a nasekáme je na jemno. Krok 2: Přidáme sůl a společně vše rozmělníme. Použila jsem mixér a nechala jen asi 2 krát protočit, aby sůl zůstala trochu hrubší. Krok 3: Poté to rozložíme a necháme v pokojové teplotě proschnout. Skladujeme v uzavíratelné sklenici. Vydrží i několik měsíců. Krok 4: Na maso – černý, bílý a barevný pepř, majoránka, tymián, oregano (dobromysl), estragon, rozmarýn, česnek

Na ryby – tymián, kůra z citrónu nebo limetky, máta

Do polévek a omáček – libeček, petrželka, celerová nať, majoránka, bobkový list, saturejka, estragon, šalvěj, máta, hořčičné semínko, černý, bílý a barevný pepř, česnek

Do salátů a na zeleninu – oregano, saturejka, estragon, bazalka, rozmarýn, tymián, máta

Na brambory – rozmarýn, majoránka, oregano, česnek

Zveřejněno 19. 5. 2017

Poznámka autorky mika59

Můžete smíchat už sušené bylinky se solí, ale ta sůl je pojme po delší době. Když je společně rozmělníme, tak sice trochu sůl změní barvu, ale lépe bylinky nasákne.

Zdroj: Odpovědník

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bylinková sůl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kx5N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí bylinková sůl

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kx5N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Tak jsem se dnes pokusila o bylinkovou sůl. Ještě zbyly nějaké bylinky ze zahrady, zmrazeno už jich mám hodně, tak jsem vyzkoušela sůl, jsem zvědavá jak to dopadne.:-Q

Merylas: Díky za bezva fotky..:-K:-K

Jelikož tady už recept je, tak si dovolím přidat jen foto. Dělala jsem pouze z libečku, na přípravu jsem použila sekáček potravin. Nemám ale poměr 1:1, libečku bylo méně. Tak třeba zase příště. :-):-K

loni jsem začala poprvé "experimentovat" - jednodruhové soli (použila jsem hrubou, ale letos zkusím jemnou - protože třeba na chléb s máslem jsou kousky soli moc velké) - libeček, celerová nať, petrželová nať, pálivý kozí roh (tu si oblíbil manžel), ze zbytku zimního póru - zelené části, teď se chystám zkusit pažitkovou - jsou opravdu vynikající

Také podobnou dělám na zimu. V létě dělám raději bylinkové máslo.:-) Snažím se té soli dávat méně něž je v receptu.

:-K:yes::yes:

moc pěkné, taky si míchám, jen používám himalájskou sůl:-):yes:

To se mi líbí.:yes:

Taky si delam bylinkove koreni sama.:-K:yes:

Tématické fráze:
domácí bylinková sůl, bylinková sůl, bylinkova sul recept, bylinkove soli, bylinky v soli, bilinková sůl, celerová sůl, recept na domácí bylinkovou sůl, bylinkova sul domaci, domaci bylinkove soli, domácí celerová sůl, domácí bylinkvá sůl, recept na bylinkovou sůl, bylinkova sul rozmaryn recept, sušené bylinky v soli, celerová sůl recept, recepty bylinkova sul, recept bylinková sůl, domácí bylinky, bylinkova sul vyroba

Suroviny:
sůl hrubozrnná, rozmarýn, koření oregáno, tymián, majoránka, bylinky

Přidat fotografie receptu