Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasická rýže z trouby

Rýže má neprávem punc přílohy, kterou ve varném sáčku hodíte do vody a nic na ní nezkazíte. Jak připravit rýži, aby se neslepila, nebyla tvrdá nebo se naopak nepřevařila se dozvíte právě z tohoto receptu.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

HuhuCZE HuhuCZE

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 2: Rýži dobře v několika vodách propláchneme a necháme okapat. Krok 3: Vezmeme rendlík, který je vhodný i do trouby, nalijeme trošku oleje (žádnou olejovou lázeň) a necháme rozpálit. Krok 4: Nasypeme rýži a lehce ji osmahneme, aby začala zrnka bělat (viz obrázek: "Osmažená rýže"). Krok 5: Osolíme, přidáme hřebíček a zalijeme vodou. Hladina by měla být 1,5 cm nad rýží. Lehce promícháme a dáme na 15 minut do trouby rozehřáté na 180 °C. Krok 6: Vyndáme rýži (hotovou poznáme podle toho, že se všechna voda vsákla) a odstraníme z ní hřebíčky. Vidličkou načechráme a můžeme podávat.

TIP: Jak připravit běžnou přílohovou rýži

Zveřejněno 25. 5. 2017

Poznámka autora HuhuCZE

Aby se rýže nerozvařila, je důležité ji nejprve důkladně propláchnout a následně orestovat na lžíci tuku. Promytím rýže odstraníte přebytečný škrob a díky zasmažení se rýže zatáhne a zbylý škrob udrží uvnitř zrna.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasická rýže z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mzQ9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Klasická rýže z trouby

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mzQ9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Dávám ještě celou cibuli. Rýže je výborná.

Dělám jí tak takhle, ale hřebíčky napíchám do cibule. Nakonec strčím hrnec do peřin a rýže krásně dojde a k podávání zůstane teplá:-p

Nejlepší rýže je pečená v troubě!

Zkuste i u nás tzv. arabskou rýži:-) část rýže osmahnout na oleji do hněda, přidat zbytek bílé rýže a hodně nastrouhaného česneku, osolit a zalít vodou, dusit v troubě pod pokličkou doměkka<3

já používám místo oleje máslo, dodá rýži takovou oříškovou chuť :-)

Dělám ji tak odjakživa a stejnně dělám i tarhoňu :-).. Tu ale osmahnu dorůžova ;-)

Tématické fráze:
ryze z trouby, příprava rýže v troubě, rýže v troubě, rýže do trouby, rýže s trouby, řyže z trouby recept, jak se dela ryze v troube, jak pripravit ryzi v troube, recept rýže z trouby, recept ryže v troubě, pečená rýže, recept na ryzi z trouby, recept na rýži do trouby, arabská rýže s s česnekem v pečené v troubě, příprava ryze v v troubě, dušená rýže v troubě, vaření rýže v troubě, osmahnuta ryze a pecena vtroube, nejlepší rýže z trouby, ryže z z trouby

Suroviny:
rýže, olej, sůl, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu