Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Raw vegan "máslo"

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Petra Rybova Petra Rybova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 701 kJ /
1 124 kcal
Bílkoviny0,19 g
Tuky123,80 g
Vláknina0,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 801 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy1,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozmixujeme hrst ořechů s vodou, přidáme vše ostatní a domixujeme na hladkou směs. Krok 2: Nalijeme do formičky (třeba od margarínu) a dáme ztuhnout minimálně na hodinu do mrazáku.
Tento krok je důležitý, máslo je pak krémové konzistence. Krok 3: Po přidání např. bylinek máme hned bylinkovou alternativu.
Výborné nejen na raw pečivo.

Zveřejněno 29. 5. 2017

Poznámka autorky Petra Rybova

Krásné tvoření všem!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Raw vegan "máslo"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VDAW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Raw vegan "máslo"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VDAW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Ďakujem za tento recept. 1/2 lyžičky kurkumy je moc! Tak isto soľ, ak ovšem chcete slané maslo ako sa predáva v Amerike tak OK. Vyskúšal som ho, aj iné čo su nawebe.
Po experimentovaní som našiel celkom super pomer:
1cup (250ml) kokosový olej panenský
1/2cup olivový olej panenský
1/2cup kokosová smotana, alebo mandľová, sójová
Štípka kurkumy (nie 1/2 lyžičky) naozaj len do prstov.
To isté soľ.

Páči sa mi to. :yes: Len sa chcem spýtať, ako max môže "maslo" ostať v mrazáku a potom stačí už len chladnička? Díky.;-)

Petra Rybova: Ďakujem, vyskúšam a dám vedieť.;-)

Zobrazit starší odpověď

Nemám nic proti raw stravě ( některé recepty jsem zkoušela ), ale nenazývejte Váš recept máslem.

tejaja: určitě to platí, pokud autor nazve pokrm svým originálním způsobem. Když však použije výraz, který je jednoznačně spojený s konkrétní potravinou, musí asi počítat s reakcí. Proto je jistě dobře, že byly uvozovky doplněny. Já osobně dávám přednost názvům, které se snaží opravdu vystihnout, o čem to které jídlo je.

Zobrazit 3 starší odpovědi

Tématické fráze:
vegan máslo, máslo pro vegany, veganske maslo, vegan máslo recept, maslo pro vegany recept, alternativa másla pro pro vegany, raw recepty maslo, raw máslo, vegan recepty, raw maslo recept, máslo pro pro vegany, vegan raw recepty, domácí vegan máslo recept, nejlepsi vegan maslo, jeké je máslo pro vegana, vagan maslo, recept vegan máslo, vegan rychlé recepty, veganské máslo recept, maslo pro vegan

Suroviny:
olej kokosový, ořechy vlašské, voda, olej olivový, šťáva citronová, kurkuma, sůl

Přidat fotografie receptu