Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety 5

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 745 kJ /
2 807 kcal
Bílkoviny61,09 g
Tuky127,43 g
Vláknina43,71 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,44 g
Sůl3,04 g
Sacharidy332,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špagety uvaříme (vodu solíme až začne vřít) cca 10 minut. Krok 2: Sós na špagety připravíme takto:
Na pánev nalijeme olivový olej, rozehřejeme, přidáme černé olivy, kapary, česnek prolisovaný, feferonku a nakrájená rajčata, osolíme a podusíme. V případě potřeby podlijeme trochou vody. Až se rajčata rozvaří přidáme snítku usekané petržele. Krok 3: Sós vmícháme do špaget a podáváme.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

K pití doporučuji víno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety 5

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety 5

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EKm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Nepsala tu někde Paprika, že to kvanta omáček na špagety Ti navařila do foroty, abys měl co k jídlu?
Tak nějak tomu nerozumím, ale nazvala bych to spíš honbou za bodama v soutěži, protože to byste nezvládli sníst ani do konce prázdnin, co denně navaříte... samý špagety, tousty, buřty s cibulí... no nic, já naštěstí nesoutěžím, tak mi to vlastně může být jedno...

Reaguji na merylas a ješte jednou vysvětlím - pod Paprikou se 14 dní přihlašuje její muž (tedy já - Tonda)a občas sem i něco vložím, protože Paprika je i s klukama a svojí matkou na dovolené (už se jí povedlo zničit gumu u auta,její matka jí ztratila brýle - já bych tam být nemohl).A protože mám prázdnou plotnu a velký hlad, do rachoty jdu až ve čtvrtek,tak se chodím na tento web ispirovat co vařit či co zkusit udělat jinak.Jelikož mé povolání má dost společného s technologickými postupy, tak musím občas souhlasit s reagcemi,že pojmy jako trochu vody,špetka soli,pečeme do zlatova jsou velice široké. Je fakt,že se zde nacházejí svěle technologicky vypracované receptury,podle který je radost vařit.Pro mě,chlapa který vaří pouze z nouze je takovýto recept rajská hudba.Jinak Vám všem přeji mnoho skvělých kuchařských zážiktů jak při vaření, tak při konzumaci vašich skvělých jídel.
Tonda - učedník od Papriky;-)

Tondo, měl by ses tady taky zaregistrovat, ať můžeš psát pod svým nickem;-) Nějak mě to mate, kdo vůbec píše:-))

Svělá rychlovka,doporučuji ještě před konzumací celý pokrm posypat nadrobno nasekaným česnekem a pokrájenou bazalkou.
Rajčata jsem neloupal - kdo by se tím piplal - a musím přiznat,že to receptu vůbec neuškodilo.Pro gurmány doporučuji feferonku nejlépe čerstvou (nebo nakládanou) a vrazit ji tam pokrájenou i s jadérky.Možná ,že by dvě neškodily.Opět se všem omlouvám, ale petržel není můj šálek kávy a tak jsem ji nahradil bazalkou.Sos jsem dusil co nejméně, aby se zelenina co nejvíce přiblížovala svému stavu za syrova, a neztrácela svým vaření či dušením všechno to o co jí tepelnou úpravou připravíme.Čím méně se stojí u plotny o to déle si potom jídlo můžeme vychutnávat.
K tomuto vínu jsem degustoval víno červené Chateau Puyanché Bordeaux - Cótes de Francs 2005. Skvělá kombinace
Tonda - učedník od Papriky:-D:-)):-!

Tématické fráze:
sos na špagety, špagety s buřtem, špagety c, špagety postup, špagety z buřtů, špagety s buřty, postup pri vareni spaget, technologický postup jídla, jednoduchý recept na špagety, technologický postup jídel, černé špagety, spagety s buřtama, postup na špagety, jednoduche recepty spagety, jednoduchý recept špagety, sos na špagety recept, jak se vařej špagety, cerne spagety recept, postup vareni spaget, špagety-postup

Suroviny:
těstoviny špagety, rajče, olej olivový, olivy černé, česnek, kapary, sůl, feferonka, petrželka

Přidat fotografie receptu