Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 745 kJ / 2 807 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,09 g |
| Tuky | 127,43 g |
| Vláknina | 43,71 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,44 g |
| Sůl | 3,04 g |
| Sacharidy | 332,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špagety uvaříme (vodu solíme až začne vřít) cca 10 minut.
Krok 2: Sós na špagety připravíme takto:
Na pánev nalijeme olivový olej, rozehřejeme, přidáme černé olivy, kapary, česnek prolisovaný, feferonku a nakrájená rajčata, osolíme a podusíme. V případě potřeby podlijeme trochou vody. Až se rajčata rozvaří přidáme snítku usekané petržele. Krok 3: Sós vmícháme do špaget a podáváme.
Na pánev nalijeme olivový olej, rozehřejeme, přidáme černé olivy, kapary, česnek prolisovaný, feferonku a nakrájená rajčata, osolíme a podusíme. V případě potřeby podlijeme trochou vody. Až se rajčata rozvaří přidáme snítku usekané petržele. Krok 3: Sós vmícháme do špaget a podáváme.
Zveřejněno 18. 2. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špagety 5
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKm
Moje poznámka
Špagety 5
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EKm
Nejnovější recepty
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 7 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 12 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 20. 12. 2025 12:19:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 minutami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 33 minutami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 55 minutami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 57 minutami
Křupavé vafle se zmrzlinou
janakrejzarova před 1 hodinou
Sekaná pečeně
bobnak před 2 hodinami
Pařížské řezy jednoduché
Koffi před 3 hodinami
Zapečené těstoviny s mletým masem a žampiony
jindrastec před 3 hodinami
Přírodní řízek z krůtího masa
Rabio před 3 hodinami
Candát po vsetínsku
Mirrika před 3 hodinami
Tématické fráze:
sos na špagety,
špagety s buřtem,
špagety c,
špagety postup,
špagety z buřtů,
špagety s buřty,
postup pri vareni spaget,
technologický postup jídla,
jednoduchý recept na špagety,
technologický postup jídel,
černé špagety,
spagety s buřtama,
postup na špagety,
jednoduche recepty spagety,
jednoduchý recept špagety,
sos na špagety recept,
jak se vařej špagety,
cerne spagety recept,
postup vareni spaget,
špagety-postup
Suroviny:
těstoviny špagety,
rajče,
olej olivový,
olivy černé,
česnek,
kapary,
sůl,
feferonka,
petrželka
Komentáře (5)
Tak nějak tomu nerozumím, ale nazvala bych to spíš honbou za bodama v soutěži, protože to byste nezvládli sníst ani do konce prázdnin, co denně navaříte... samý špagety, tousty, buřty s cibulí... no nic, já naštěstí nesoutěžím, tak mi to vlastně může být jedno...
Tonda - učedník od Papriky
Rajčata jsem neloupal - kdo by se tím piplal - a musím přiznat,že to receptu vůbec neuškodilo.Pro gurmány doporučuji feferonku nejlépe čerstvou (nebo nakládanou) a vrazit ji tam pokrájenou i s jadérky.Možná ,že by dvě neškodily.Opět se všem omlouvám, ale petržel není můj šálek kávy a tak jsem ji nahradil bazalkou.Sos jsem dusil co nejméně, aby se zelenina co nejvíce přiblížovala svému stavu za syrova, a neztrácela svým vaření či dušením všechno to o co jí tepelnou úpravou připravíme.Čím méně se stojí u plotny o to déle si potom jídlo můžeme vychutnávat.
K tomuto vínu jsem degustoval víno červené Chateau Puyanché Bordeaux - Cótes de Francs 2005. Skvělá kombinace
Tonda - učedník od Papriky