Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá bezová buchta

Přestože bezové květy obvykle používáme na přípravu nápojů, skvěle chutnají i v moučníku. Ochutnejte tuto jednoduchou bezovou buchtu, ve které jdou vidět jednotlivé kvítky a stonky bezu.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Cudla

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 507 kJ /
5 618 kcal
Bílkoviny79,82 g
Tuky180,74 g
Vláknina18,79 g
Cholesterol 30 mg
Sodík 219 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy908,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květy bezu zkontrolujeme, zda nejsou obalené mšicí a popřípadě i opláchneme pod vodou.. Krok 2: Z větviček odrhneme květy - menší kousky větviček nevadí, zcela se v buchtě ztratí. Krok 3: Otrhané květy dáme do mísy, přidáme všechny ostatní suroviny a důkladně promícháme. Krok 4: Nalijeme na plech a pečeme v troubě na 180 °C asi 20 minut.

TIP: Další recepty z květů černého bezu

Zveřejněno 30. 5. 2017

Poznámka autorky Cudla

Buchta je po upečení v krajích hezky zlatá, chutná opravdu po bezu a jsou v ní vidět jednotlivé kvítky a zelenavé stonky, což je pěkně jarní.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá bezová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jwZl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá bezová buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jwZl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

dopečeno, přidávám s dovolením foto:-), bodík už letěl:-)

...a je to v troubě!
Nééé že jsem něco zvojtil (to se teprve ukáže), ale že už se peče.
Jde mi především o použití kosmatice do těsta; použil jsem stejné těsto jako minulý týden https://www.toprecepty.cz/recept/1682-rebarborovy-... - obě autorky snad prominou:-K
Část kvítků jsem obral z květenství a trochu posekal (zhnědlo to!) a smísil s tekutými složkami (podle výše uvedeného rcp) a pak přidal mouku. Těsto zhoustlo tak, že jsem ho musel přiředit
Část květů jsem po obrání smísil s moukou a teprve pak s tekutou složkou
Obě těsta peču vedle sebe na vysypaném plechu
***
...a je to:
Vyšlo to nastejno:-)
Nepočítám-li omáčku (mančaft na ni nebyl chuťově naladěn), tak toto je někde mezi kosmaticí v těstíčku (kdo rád vyprážané "nic", tak si pošmákne):-8 a bezovou pana cottou :yes:

mám ráda bezinky v různých těstech, zkusím:-):yes:

Tématické fráze:
buchta s květem bezu, rychlá buchta, bezinkova buchta, rychlá buchta recept, buchta z bezu, buchta z bezinek, buchta s bezovymi kvety, buchta s z bezinek, buchta s octem, buchta z octu, buchta kvez, bublanina s bezinkami, buchta s kvety bezinek, buchta ze škrobu, moučník z květu bezu, rychla bezinkova, škrob do buchty, buchta z octa, zhnědlo mi těsto

Suroviny:
mléko, kypřící prášek do pečiva, ocet jablečný, mouka polohrubá, škrob kukuřičný, olej, cukr krystal,

Přidat fotografie receptu