Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulový quiche s gorgonzolou, slaninou a levandulí

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 823 kJ /
4 021 kcal
Bílkoviny86,96 g
Tuky310,29 g
Vláknina22,20 g
Cholesterol 1,34 g
Sodík 6,28 g
Sůl13,45 g
Sacharidy213,17 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravte těsto. Mouku s máslem zpracujte až do konzistence drobenky.
Osolte, vlijte vodu a rychle zpracujte v hladké těsto. S křehkým těstem se musí pracovat opravdu rychle, aby máslo nezačalo příliš měknout. Těsto zformujte do koule, zabalte do potravinové fólie a vložte na hodinu do lednice. Po hodině ho vyjměte. Zapněte troubu na 190 °C. Krok 2: Těsto vyválejte do kruhu o něco většího, než je vaše koláčová forma. Formu můžete vymazat a vysypat, ale není to nutné, v těstě je tuku dost. Těstem vyložte formu včetně okrajů, dno quiche propíchejte vidličkou. Položte na něj pečicí papír a vysypte na korpus 1 cm vrstvu fazolí, hrachu nebo třeba rýže. Pěkně tím zatížíte korpus, který zůstane rovný. Vložte do trouby a pečte 10 minut. Vyjměte, vysypte obsah. Krok 3: Během pečení korpusu připravte směs na náplň. Nejprve orestujte na suché pánvi slaninu, tu vyjměte. Na pánev vložte kousek másla, cibule nakrájené na kolečka a restujte na nižší teplotě dozlatova.
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte smetanu, část slaniny (zbytek nechte na ozdobení povrchu), levandule a orestovanou cibuli. Osolte, promíchejte a vlijte na korpus. Na povrch rozdělte kousky gorgonzoly, zbytek slaniny a levandulových kvítků. Krok 4: Vložte do trouby, snižte teplotu na 175 °C, pečte 20–30 minut, dokud směs neztuhne a povrch se neopeče. Před servírováním nechte quiche chvilku zchladnout, bude se lépe krájet.

Zveřejněno 2. 6. 2017

Poznámka autorky 1974andrea

Upravený recept z časopisu Gurmet.

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový quiche s gorgonzolou, slaninou a levandulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QxkL

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulový quiche s gorgonzolou, slaninou a levandulí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QxkL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

<3:yes:

Děvčata a nevoní to trochu jako mýdlo? :-*

Dajda: jidlo s levandulí jde citit po mýdle, jen když se levandule dá zbytečně moc :) u ní platí přiměřeně přiměřeně. Jen jednou jsem jedla jídlo, kde se to s ní přehnalo a koláč mi přišel mýdlový. Ale desítky jídel byly bez problémů.

S levandulí jsem pekla cukroví, bylo moc dobré. Koláč vyzkouším, ráda"cpu" bylinky, kam se dá a levandule mám veliký keř už asi 20 letý.

Moju pozornosť upútalo to nádherné zátišie...až potom recept. Bude to skvelé jedlo! Dotaz - nebolo to veľmi voňavé? S levanduľou robím málo.

Dajda: podobný koláč som piekla, samozrejme. Ja s levanduľou som opatrná, ale je aj v rôznych koreniacich zmesiach na mäso, napr. som mala provensálsku zmes.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
quiche se slaninou, recepty s levandulí, cibulovy quiche, jidlo s levandulí, vcibulový kolac s gorgonzolou, quiche recept lc, kiš slaný cibulový koláč recept, levandulový quiche, levandule jídlo, gorgonzola recepty, levandule do jídla, recepty s levandulí, jídla s levandulí, recepty s gorgonzolou

Suroviny:
mouka hladká, máslo, voda, sůl, cibule, slanina, gorgonzola, levandule, vejce, smetana ke šlehání, máslo

Přidat fotografie receptu