Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grissini attorcigliati (kroucené)

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 548 kJ /
370 kcal
Bílkoviny12,70 g
Tuky2,08 g
Vláknina3,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 2,02 g
Sůl5,04 g
Sacharidy73,32 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažné vodě necháme vzejít droždí (10 min), pak přidáme zbytek surovin a vymícháme těsto, které necháme asi 30 minut kynout. Krok 2: Nakynuté těsto rozválíme (ne zcela do tenka) na plát, pokud je třeba, lehce podsypneme moukou, a nakrájíme asi na 1-1,5 cm široké pásky. Při přenášení na plech pásky dobře zakroutíme a zároveń i vytáhneme do délky, uložíme vedle sebe a necháme nakynout. Krok 3: Upečeme ve vyhřáté troubě (180-200°C/15-20 min) do světlehnědé barvy, dokřupava. Před pečením můžeme tyčky lehce potřít vodou a sypnout kmín nebo hrubou sůl. U nás třeba chutnají tyčky s nakrájenými sušenými rajčaty (už přímo v těstě).
(Je možné upéct tyčky rovné, nekroucené – nakrájíme 1 cm pásky z tlustšího plátu a při přenesení na plech nekroutíme, jen opatrně vytáhneme do délky.)

Zveřejněno 8. 6. 2017

Poznámka autorky cathleen

Tyto jednoduché chlebové tyčky jsou vhodné k zakousnutí mezi jídly nebo k přikusování (jako příloha). U nás doma chutnají suché nebo s dipem, spíš jako chroustání k televizi – určitě jsou lepší než smažené, přesolené brambůrky.

Co třeba zakysaná smetana, sůl, pepř, česnek nebo zakysaná smetana s trochou žervé, paprikou a solí….? Fantazie.

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grissini attorcigliati (kroucené)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z87Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grissini attorcigliati (kroucené)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z87Y

Marie

Komentáře (6)

Hneď ako som v doručených mailoch klikla na toprecepty, som vedela, že tie tyčinky sú tvoje ;-) Už som raz robila nejaké tyčinky, boli dobré, ale neboli pekné, už vôbec nie ako tieto. Prosím ťa, Ivi, aké hrubé si mala testo , keď si krájala tyčky? Mne sa to pri kladení na plech naťahovalo ako guma v gatiach a zúrila som. To je najhoršia fáza celej prípravy. :-(

nigina: myslíš tím, že se ti těsto pružně natahovalo a hned po položení zase smrsklo?
Pokud ano, pomůže, když před krájením tyček necháš vyválený plát 10 (12) minut odpočinout. Těsto opět začne kynout, nepatrně zvětšovat objem, měknout, a proto se pak nakrájené tyčky dají lehce i natáhnout.
Vyválený plát je asi 3/4 cm hrubý, nakrájené tyčky jsou docela krátké, ale při přenášení na plech se natáhnou ažaž;-)

Vypadají moc krásně, stejně jako naše oblíbené "Křehké tyčinky Crox" z Penny. :-p<3

:yes: super recept <3 přikusovat k dobré polévce,nebo jen tak :yes:

joooo...do podobných som pridala "moje" grissini, ak sa nenahneváš...aby sa aspoň niečo z tam toho podobalo...:-8

magdalenka: :-O proč bych se měla hněvat? Jsme na stránkách o vaření - čím větší výběr, tím lépe.... díky :-)

Tématické fráze:
grissini recept, grissini, recept na grissini, krouceny chleba recept, kroucené tyčky na rajčata, kroucene tycinky recept, tyčky grisini recepty, křehké kroucené sýrovè tyčky, kroucený chléb recept, recept kroucený chleba, crox recept, krouceny chleba, křehké kroucené tyčinky, krehke tycinky crox, recept na kroucený chleba, krehke syrove tycinky top recepty, křehké sýrové tyčinky crox recept, kroucene tycky k rajčata, grassini tycky, crox křehké tyčinky

Suroviny:
voda, sůl, olej, mouka chlebová pšeničná, mouka hladká, droždí, bylinky

Přidat fotografie receptu