Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kváskový podmáslový chléb

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 048 kJ /
3 357 kcal
Bílkoviny104,15 g
Tuky30,13 g
Vláknina53,83 g
Cholesterol 16 mg
Sodík 10,62 g
Sůl26,00 g
Sacharidy640,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Večer, 10-12h před zaděláním těsta, smícháme kvásek, vodu a žitnou mouku a zakryté necháme do rána pracovat a kynout. Ráno přidáme zbytek surovin (hladkou mouku ne všechnu, trošku si necháme na dosypání) a umícháme volnější těsto, které, omoučené, necháme kynout na teplém místě asi 2-3 hodiny. Krok 2: Pak propracujeme, uválíme bochník a dobře omoučený ho necháme nakynout v ošatce. Krok 3: Vykynutý bochník z ošatky s oporou ruky vykulíme na plech, ometeme z něj mouku, postříkáme ho vodou z rozprašovače a upečeme v dobře vyhřáté troubě (250°C/20min, 200°C/25min).

Zveřejněno 14. 6. 2017

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskový podmáslový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mq1A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kváskový podmáslový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mq1A

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Veronika.Hrozna: možná slabý kvásek, je třeba ho vychovat/krmit, použít se dá až tak za 8-10 dní

Už jsem se dvakrát pokoušela udělat kvásek, vonělo , bylo to kyselé a nic ! Chleba nenakynul , šlo to vše do koše. ;-(;-(;-(

Opět vyzkoušeno, ale tentokrát při pečení odspodu prasknul. Na chuti ti to nic nezměnilo, ale na vzhled trochu ano.:-8:-K:-Q

<3:yes:

Marian Dusík st. 18. 6. 2017 20:51
čo je to pravidelne krmený žitný kvások, ako ho získam alebo iná alternatíva ?
Ďakujem:-?

Tématické fráze:
kvaskovy chleb s podmaslim, podmaslovy chléb, kváskový chleba s podmáslím, recept na podmaslovy chleb, podmaslovy chleb recept, kváskový chléb recept, žitný podmáslový chléb recept, podmaslový chléb s kváskem, nadýchaný kváskový chléb, chleba podmaslovy, recept na podmáslový chleba, podmásloví chléb, podmáslový chléb pekárnománie, podmaslovy chleb z trouby, pdmáslový kváskový chléb, podmaslový chleb recepty, kváskový chléb s s podmáslím, kvasovy chleb s podmaslim, podmaslovy chleba, recept na kváskový chleba

Suroviny:
kvas žitný, voda, mouka celozrnná žitná jemná, podmáslí, sůl, kmín drcený, cukr, olej, mouka hladká

Přidat fotografie receptu