Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 373 kJ / 328 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,26 g |
Tuky | 22,28 g |
Vláknina | 8,12 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 22,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Omyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout.
Krok 2: Připravíme pánev, nejlépe silnostěnnou a rozehřejeme olej. Maso zprudka opečeme z každé strany cca 3-4 minuty, podle síly masa.
Krok 3: Zelí očistíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpustíme kousek sádla a zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme zelí, sůl, kmín a restujeme.
Krok 4: Zelí po chvíli pustí trochu vody, není třeba podlévat. Po chvíli přimícháme smetanu a společně podusíme tak, aby zelí zůstalo křupavé.
Krok 5: Dochutíme podle svých chutí a podáváme s vařenými bramborami a přírodním řízkem. Na talíři pokapeme výpekem z masa.
Zveřejněno 14. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Přírodní vepřový řízek s raným smetanovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nr06
Moje poznámka
Přírodní vepřový řízek s raným smetanovým zelím
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nr06
Nejnovější recepty
Ovesná kaše s kávou, mandlemi a banánem
Přidáno před 17 hodinami
Krkonošské kyselo podle Romana Pauluse
Přidáno před 21 hodinami
Srdíčka pro maminku
Přidáno 26. 1. 2025 16:03
Valentýnské menu
Přidáno 26. 1. 2025 15:55
Tartaletky s jahodovou čokoládou
Přidáno 26. 1. 2025 15:44
Tousty ve tvaru srdce
Přidáno 26. 1. 2025 15:39
Přečtěte si
Nejnovější články
Už nikdy nekupujte bazalku: „Nekonečnou rostlinu“ si díky snadnému triku vypěstujete i doma na okenním parapetu
Škvarkové pagáče: Slané koláče připravované i o masopustu jsou vláčné, krásně křupou díky škvarkům a úžasně voní
Domácí tlačenku připravíte v tlačenkovém sáčku i v krabici od mléka: S cibulí, octem a chlebem je to lahůdka
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeské vepřové kostky na zázvoru a cibuli
Josef14 před 26 minutami
Výborné lasagne
Honzik z Budejovic před 4 hodinami
Vepřové výpečky II
stefi.f47 před 4 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Coffee.j před 6 hodinami
Koňakové řezy
Simon1s před 6 hodinami
Párty válečky z mletého masa v listovém těstě
Sahula před 7 hodinami
Hraběnčiny francouzské brambory
AndreaAbb před 9 hodinami
České buchty
Theodora před 10 hodinami
Marinované kuřecí řízečky
Zezik před 11 hodinami
Tématické fráze:
přírodní vepřový řízek,
řízek se zelím,
rané zelí recept,
přírodní vepřový řízek recept,
přírodní vepř. řízek,
vepřový řízek,
řízky k zelí,
prirodni vep řízek recept,
přírodní řízek,
vepřové řízky se zelím,
rané zelí s vepřového masa,
recept na prirodni zelí,
vepřový prirodni rizek,
přírodní rizek veprovi,
přírodní řízky,
veprove rizecky se zelim,
mletý vepřový přírodní řízek recept,
přírodní maso se zelím,
recepty se zelím,
zelí s řízkem
Suroviny:
krkovice vepřová,
česnek,
paprika sušená sladká,
sůl,
pepř mletý,
olej,
zelí,
smetana zakysaná,
cibule,
česnek,
sádlo,
sůl,
kmín mletý,
pepř mletý,
cukr
Komentáře (6)