Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přírodní vepřový řízek s raným smetanovým zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení masa

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 373 kJ /
328 kcal
Bílkoviny8,26 g
Tuky22,28 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 91 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy22,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso lehce naklepeme. Potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Necháme v pokojové teplotě asi hodinku až dvě odpočinout. Krok 2: Připravíme pánev, nejlépe silnostěnnou a rozehřejeme olej. Maso zprudka opečeme z každé strany cca 3-4 minuty, podle síly masa. Krok 3: Zelí očistíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpustíme kousek sádla a zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme zelí, sůl, kmín a restujeme. Krok 4: Zelí po chvíli pustí trochu vody, není třeba podlévat. Po chvíli přimícháme smetanu a společně podusíme tak, aby zelí zůstalo křupavé. Krok 5: Dochutíme podle svých chutí a podáváme s vařenými bramborami a přírodním řízkem. Na talíři pokapeme výpekem z masa.

TIP: Rozdělení vepřového masa

Zveřejněno 14. 6. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní vepřový řízek s raným smetanovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nr06

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Přírodní vepřový řízek s raným smetanovým zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nr06

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-)<3:yes::yes: výborné :-K

Tak jsme si dnes moc a moc pochutnali na vybornem obedu.Delala jsem z vep.krkovice,zelicko vynikajici.:-K:-K:-K:yes::yes:

Zrovna mi sestra vcera priniesla zo zahrady zeli 2 pekne hlavky,tak uz viem co s 1 spravim.Recept mi padol vhod zrovna ,uz teraz viem,ze mi bude chutit.Potom dam vediet aj s fotkou,ako som si pochutila.:yes::yes::yes::yes:

:-):yes:

<3<3Mnam,v sobotu to bude k obedu:yes::yes:

jemmy: ;-) Angel 666: ;-) Děkuji..:-K:-K

Tématické fráze:
přírodní vepřový řízek, řízek se zelím, rané zelí recept, přírodní vepřový řízek recept, přírodní vepř. řízek, vepřový řízek, řízky k zelí, prirodni vep řízek recept, přírodní řízek, vepřové řízky se zelím, rané zelí s vepřového masa, recept na prirodni zelí, vepřový prirodni rizek, přírodní rizek veprovi, přírodní řízky, veprove rizecky se zelim, mletý vepřový přírodní řízek recept, přírodní maso se zelím, recepty se zelím, zelí s řízkem

Suroviny:
krkovice vepřová, česnek, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý, olej, zelí, smetana zakysaná, cibule, česnek, sádlo, sůl, kmín mletý, pepř mletý, cukr

Přidat fotografie receptu