Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky

V období masopustu nesmí chybět smažené vdolky, potřené povidly nebo marmeládou, ozdobené zakysanou smetanou. Nejsou z kynutého těsta, takže jejich příprava je o to jednodušší a můžou se do nich pustit i začátečníci.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 5 min

45 min (40 min příprava + 5 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 575 kJ /
2 527 kcal
Bílkoviny71,43 g
Tuky42,06 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 269 mg
Sodík 2,66 g
Sůl2,21 g
Sacharidy447,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Podmáslí, vejce, olej, rum vyšleháme metličkou. Přidáme všechny sypké suroviny a zpracujeme hladké těsto, asi jako na langoše. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na 1/2 hodiny odpočinout. Krok 2: Poté odebíráme lžící přibližně stejné kousky. Na vál dáme trochu mouky a zpracujeme plochá kolečka. Krok 3: Smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran. Krok 4: Usmažené vdolky odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Krok 5: Po lehkém vychladnutí potřeme oblíbenou marmeládou a přidáme kopeček hustší smetany.

TIP: Jak využít jedlou sodu nejen v kuchyni

Zveřejněno 17. 6. 2017

Poznámka autorky mika59

Jestli se bude těsto více lepit, přidejte trochu mouky, každá není stejná a pojme jiné množství tekutin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6w9n

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduché nekynuté podmáslové vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6w9n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Luxusní, rychlé, zvládne každý <3

Dnes jsem zkusila tyto vdolečky, tedy vdolky;-):yes:. Jen je potřeba udelat je hodne tenké, at z nich nejsou koblizky, jako se mi podařilo:-*. Jsou dost hutné, ale jinak dobré :yes:

:yes:

:yes:<3

<3:yes:

Jsou lákavé,přímo k nakousnutí:-K:yes:

:-K:-K:-K:yes::yes:

<3:yes::yes::yes: ty dráždidlo :-D

<3Vypadaji moc pekne ,hned bych si aspon jeden,nebo radsi dva dala:-D:-K:yes:

Tématické fráze:
vdolky z podmáslí, nekynuté tvarohové vdolky, podmáslové vdolky, kefírové vdolky, vdolky z kefíru, vdolky na hrnky, langose jednoduche nekynuty těsto, podmáslové buchty s jablky, recept na domácí vdolky nekynuté, vdolky s povidly nekynuté, jednoduche podmaslove vdolečky, dynove vdolky, vdolky jednosuche, vdolky z nekynuteho testa, podmaslove vdolecky hrnickove, nekynute vdolečky z podmáslí, podmáslový copánek, recepty na smažené vdolky nekynute, podmaslove langose, recept na domácí vdolky hrnky

Suroviny:
mouka hladká, podmáslí, vejce, cukr, cukr vanilkový, olej, rum, soda jedlá, sůl, olej, povidla švestková, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu