Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehaná a jemná kuřecí sekaná

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 007 kJ /
958 kcal
Bílkoviny104,73 g
Tuky45,38 g
Vláknina9,95 g
Cholesterol 509 mg
Sodík 450 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy28,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mleté maso smícháme s uvedenými ingrediencemi a ponorným mixérem vyšleháme dohladka. Mokrou rukou uděláme velkou šišku sekané. Krok 2: Šišku sekané zabalíme do alobalu a vložíme do pekáčku s vodou, do výše cca jedné třetiny pekáčku. Pečeme zabalené v rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 25 minut. Krok 3: Po této době alobal opatrně sundáme. Vzniklou šťávu z alobalu nalijeme zpět k sekané do pekáčku. Šišku sekané posypeme kmínem, přidáme trochu vody, kapku oleje, pokrájenou jarní cibulku a pečeme dál. Podléváme výpekem. Nakonec přidáme do pekáčku i namočené houby z loňského sběru a dál pečeme dozlatova a doměkka. Podáváme s novým bramborem.

Zveřejněno 17. 6. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehaná a jemná kuřecí sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxo5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šlehaná a jemná kuřecí sekaná

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kxo5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Zítra ji budu dělat, tak uvidím, jestli je alobal třeba. Možná je to skutečně jen proto, aby sekaná držela tvar. ;-)

casino: A nemohlo by to být tak, že ten alobal je tam na chvíli proto, aby našlehané maso drželo pohromadě, než teplem ztuhne?? ;-) Jakákoliv sekaná, z jakéhokoliv masa se v pečlivě uzavřeném alobalu nepeče, ale vaří a neudělá barvu. Po zpevnění našlehaného masa po určitou dobu v troubě autorka receptu alobal sundavá, aby pokrm nebyl uvařený a bez barvy, ale pěkně upečený. :yes: Jo a za tak krátkou dobu se uváděné množství vody z pekáčku nevypaří, jen její část. :-8 Ale o šťávu, kterou si maso pustí by samosebou bylo škoda přijít, to upozornění je na místě. ;-):-D Ten recept je dobrý i docela srozumitelně napsaný, že? Mně se líbí.<3 A neberte to ve zlém. :-K Zdravím! :-K:-K

KUKI1:
No, rcp je dost nešťastně psaný... 8-(
Alobal je asi proto, že aby se maso nevařilo ve vodě.
"Vzniklou šťávu z alobalu nalijeme zpět k sekané do pekáčku." :-? Ta voda se patrně z větší části odpařila, že:-)

Mohu se zeptat, jaký význam tam má ten alobal? Jde to i bez něj? Děkuji

Včera jsem sekanou pekla podle tvého receptu a byla výborná:yes: Přidala jsem foto.

radiator: :-K

:yes: je skvělá dělávám ji plněnou a vždy má úspěch <3:-K

Marie Svarcova: děkuji, také ji tak děláte nebo máte jiný receptík ,zkusila bych i jinou:-K

<3<3<3:-K:yes::yes:

Bravo, tak konečně jsem ji našla!! :-D:yes::yes:

Jana Remkova: jj je super, dnes byla nastudeno u vody. Dej si tam na zahuštění, co jsi zvyklá, díky Jani:-K:-K

Mnaam konecne vyskusam aj s kuracieho maska,nie len z bravcoveho.Receptik sa mi moc paci,ukladam hned na vyskusanie.:-K:-K:-K:-K:-K:-):-):-)

Tématické fráze:
šlehaná sekaná recept, kuřecí sekaná, slehana sekana, kuřecí sekaná recepty, jemna sekana, kuřecí sekaná recept, recept na šlehanou sekanou, sekaná recept, šlehaná sekaná pečení, recepty ze slehane sekane, jemná sekana recept, domácí šlehaná sekaná, šlehaná sekaná doba peceni, nejlepší kuřecí sekaná, domaci slehana sekaná recept, sekaná z mletého kuřecího masa, sekana z kuřecího z mletého masa, domaci slehana sekana-recept, kuřecí jarní sekaná, kuře recepty

Suroviny:
maso kuřecí mleté, smetana na vaření, vejce, česnek, pepř, majoránka, solamyl, houby, cibulka jarní, kmín celý, voda, olej

Přidat fotografie receptu