Mazanec z domácí pekárny
O velikonočních svátcích nesmí na stole chybět tradiční mazanec. Jeho přípravu si můžete usnadnit díky domácí pekárně, stačí pouze naskládat suroviny ve správném pořadí. Mazanec je lehký, vláčný a příjemně sladký.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 833 kJ / 3 067 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 77,93 g |
Tuky | 73,59 g |
Vláknina | 21,76 g |
Cholesterol | 625 mg |
Sodík | 595 mg |
Sůl | 1,38 g |
Sacharidy | 512,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké (máslo zcela změklé) a zapneme Základní program nebo program určený k pečení sladkého kynutého bochníku.
Krok 2: Před třetím kynutím navlhčenýma rukama vyndáme háky a uhladíme povrch těsta. Můžeme potřít zbylým bílkem a třeba i posypat mandlovými lupínky, které do povrchu dlaní lehce zatlačíme.
Krok 3: Necháme proběhnout třetí kynutí a pečení, ale pečeme pouze 40 minut. Pak už je mazanec hotový a dalším pečením by se jen vysoušel a připaloval.
Krok 4: Asi po 10 min od vypnutí pekárny a větrání otevřením víka pečky, mazanec opatrně vyklopíme.
Zveřejněno 18. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mazanec z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzEO
Moje poznámka
Mazanec z domácí pekárny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mzEO
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 7 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 2 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 2 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 3 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 4 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 5 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 5 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 5 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 5 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 5 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 7 hodinami
Tématické fráze:
nejlepší recept na mazanec z domácí pekárny,
mazanec z domácí pekárny,
velikonoční mazanec z domácí pekárny,
recepty domácí pekarny,
domácí pekárna mazanec,
mazanec s domací pekarny z hladke,
sladký mazanec z pekárny,
recept na mazanec z domácí pekárny,
domácí mazanec,
sladký mazanec z domácí pekárny,
domácí pekárna recepty na mazanec,
recep kynuty mazanec do domácí v domácí pekárně,
mazanec z hery,
voňavý mazanec z domácí pekárny,
mazanec do pekárny,
mazanec v domácí pekárně,
pečeme v domaci pekarně recepty mazanec,
recepty z domaci pekarny,
bezlepkový mazanec,
mazanec z pekárny top recept
Suroviny:
voda,
cukr,
máslo,
sůl,
rozinky,
vejce,
žloutek,
mouka hladká,
droždí čerstvé,
bílek
Komentáře (3)