Langoše nadýchané
Ačkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat sýrem. V Maďarsku se podávají i se šunkou nebo potřené lečem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 435 kJ / 2 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,08 g |
Tuky | 19,02 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 211 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 378,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Mouku a sůl nasypeme do větší mísy, přidáme kvásek, vejce a vypracujeme hladké těsto.
Krok 3: Těsto necháme vykynout na teplém místě do dvojnásobku. Zabere to zhruba 30 minut.
Krok 4: Poté těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme.
Krok 5: Langoše smažíme ve větším množství oleje. Po usmažení je klademe na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk.
Krok 6: Hotové langoše můžeme dle chuti potřít česnekem, kečupem, smetanou, posypat sýrem.
Zveřejněno 20. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Langoše nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0lr
Moje poznámka
Langoše nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0lr
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 10 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 10 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 13 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 14 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 17 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 1 hodinou
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 8 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 11 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 12 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 13 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 14 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 14 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 17 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 18 hodinami
Tématické fráze:
langose recept,
recept na langose,
langoše z polohrubé mouky,
klasické langoše,
langoše,
příprava langoše,
langoše postup,
langoše bez smažení,
recpt na langoše,
příprava langošů,
smažení langošů,
těsto na langoše z polohrubé mouky,
langoše recepty,
recept langose,
postup na langoše,
jak smažit langoše,
langoše s polohrubé mouky,
langoše z kila mouky,
recepty na langoše,
klasický langoš
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
vejce,
sůl,
cukr,
kečup sladký,
sýr,
česnek,
smetana
Komentáře (9)