Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Langoše nadýchané

Ačkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat sýrem. V Maďarsku se podávají i se šunkou nebo potřené lečem.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

IvettaG IvettaG

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 435 kJ /
2 016 kcal
Bílkoviny74,08 g
Tuky19,02 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 211 mg
Sůl0,46 g
Sacharidy378,79 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr a necháme vzejít kvásek. Krok 2: Mouku a sůl nasypeme do větší mísy, přidáme kvásek, vejce a vypracujeme hladké těsto. Krok 3: Těsto necháme vykynout na teplém místě do dvojnásobku. Zabere to zhruba 30 minut. Krok 4: Poté těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme. Krok 5: Langoše smažíme ve větším množství oleje. Po usmažení je klademe na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk. Krok 6: Hotové langoše můžeme dle chuti potřít česnekem, kečupem, smetanou, posypat sýrem.

TIP: Jak a na čem smažit, aby výsledek byl optimální

Zveřejněno 20. 6. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše nadýchané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0lr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Langoše nadýchané

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/x0lr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Asi dvakrát jsem jedla na pouti langoš, který byl nadýchaný, křupavý a neuvěřitelně dobrý. Také jsem ale jedla uprostřed tvrdý a okraje jakžtakž ukousnutelné. Začala jsem je zkoušet doma podle různých receptů, neboť za 50,- Kč jeden kus mi přišel velmi předražený. Ale nikdy se mi nepovedly tak, jako ty nadýchané. Dají se koupit předpečené, ale každý výrobce má jiný recept či zpracování. Zkoušela jsem i některé top recepty. Tyto mi připadají krásně nadýchané, tak je vyzkouším i s válením, třeba je to právě to, co potřebují.:yes:

Prepáčte, ale langoše sa nevaľkajú, Cesto sa vyťahuje rukami, v strede musí byť tenulinké, na okrajoch hrubšie.

Lenunka: Langoše majú byť veľké. A vyťahovať ich je oveľa rýchlejšie ako vyvaľkať. :-)

Zobrazit 6 starších odpovědí

Tématické fráze:
langose recept, recept na langose, langoše z polohrubé mouky, klasické langoše, langoše, příprava langoše, langoše postup, langoše bez smažení, recpt na langoše, příprava langošů, smažení langošů, těsto na langoše z polohrubé mouky, langoše recepty, recept langose, postup na langoše, jak smažit langoše, langoše s polohrubé mouky, langoše z kila mouky, recepty na langoše, klasický langoš

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, droždí, vejce, sůl, cukr, kečup sladký, sýr, česnek, smetana

Přidat fotografie receptu