Langoše nadýchané
Ačkoli langoše původně pocházejí z Maďarska, jedná se o velmi oblíbené jídlo i u nás. Langoše z kynutého těsta stačí osmažit a poté potřít česnekem, kečupem a zasypat sýrem. V Maďarsku se podávají i se šunkou nebo potřené lečem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 435 kJ / 2 016 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,08 g |
Tuky | 19,02 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 274 mg |
Sodík | 211 mg |
Sůl | 0,46 g |
Sacharidy | 378,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažném mléce rozmícháme droždí a cukr a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Mouku a sůl nasypeme do větší mísy, přidáme kvásek, vejce a vypracujeme hladké těsto.
Krok 3: Těsto necháme vykynout na teplém místě do dvojnásobku. Zabere to zhruba 30 minut.
Krok 4: Poté těsto rozdělíme na stejné díly a vyválíme.
Krok 5: Langoše smažíme ve větším množství oleje. Po usmažení je klademe na papírový ubrousek, aby nasákl přebytečný tuk.
Krok 6: Hotové langoše můžeme dle chuti potřít česnekem, kečupem, smetanou, posypat sýrem.
Zveřejněno 20. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Langoše nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0lr
Moje poznámka
Langoše nadýchané
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/x0lr
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 32 minutami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 15 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moravské zelí
JuliePetule před 18 minutami
Nejlepší bramboráky jaké znám
Buba48 před 50 minutami
Šlehačkový beránek
LucietaTom před 1 hodinou
Biskupský chlebíček II
LucietaTom před 1 hodinou
Klasické palačinky
Coolbins před 3 hodinami
Argentinská křídla
wimra před 3 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 4 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 12 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 13 hodinami
Tématické fráze:
langose recept,
recept na langose,
langoše z polohrubé mouky,
klasické langoše,
langoše,
příprava langoše,
langoše postup,
langoše bez smažení,
recpt na langoše,
příprava langošů,
smažení langošů,
těsto na langoše z polohrubé mouky,
langoše recepty,
recept langose,
postup na langoše,
jak smažit langoše,
langoše s polohrubé mouky,
langoše z kila mouky,
recepty na langoše,
klasický langoš
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
mléko,
droždí,
vejce,
sůl,
cukr,
kečup sladký,
sýr,
česnek,
smetana
Komentáře (9)