Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší bublanina

Vláčná a nadýchaná, dozlatova vypečená bublanina je plná šťavnatého, sladkého ovoce. To můžeme použít jakékoli, podle toho na co máme zrovna chuť. Hotovou bublaninu bohatě pocukrujeme a podáváme ihned po vychladnutí.

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Libulka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 069 kJ /
2 885 kcal
Bílkoviny57,72 g
Tuky134,24 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 520 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy358,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 170 °C. Krok 2: Žloutky s krystalovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vodu, olej a opět dobře promícháme. Krok 3: Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět promícháme. Nakonec zlehka zapracujeme sníh ze 4 bílků. Krok 4: Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Krok 5: Hustě posypeme ovocem (větší ovoce, např. meruňky nakrájíme na kousky). Krok 6: Plech vložíme do předehřáté trouby a při 170 °C pečeme zhruba 25 minut (záleží na troubě, každá peče trochu jinak). Krok 7: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).

TIP: Jak upéct dokonalou bublaninu. Nejčastější otázky a odpovědi na téma bublaniny

Zveřejněno 23. 6. 2017

Poznámka autorky Libulka

Je zde spousta receptů na bublaniny, ale všechny z polohrubé mouky, tato je z hladké a polohrubé je přidána pouze jedna polévková lžíce. Třeba malý detail, ale stojí za vyzkoušení. Recept není z mé hlavy, narazila jsem na něj v jedné FB skupině o pečení, vyzkoušela a jinou už nepeču, proto ten název "Nejlepší bublanina" i když chápu, že 100 lidí = 100 chutí. Přesto se s vámi o recept podělím - vyzkoušejte!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5vlR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5vlR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Nejlepší, 100x lepší než z polohrubé mouky:-K

Janka98: Já peču všechno z hladké - kynuté koláče, buchty, bábovky, perníčky.... Doufám, že vám bude bublanina chutnat. Mějte se hezky :-)

Som veľmi rada ze ste použili hladkú múku, lebo žijem v USA a nemám možnosť kúpiť polohrubej múku. Ďakujem. :-)

:-)<3:-):-*

Právě jsem dopekla morušovou s je skvělá děkuju za recept
:-8:-D:yes:

<3Krasa:-K:yes:

Krásná, tak tuhle určitě upeču<3:yes:

:-K nádhera!! :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
bublanina z hladke mouky, bublanina bez oleje, bublanina s rybízem nejlepší, bublanina z polohrubé mouky, bublanina recept, bublanina hladká mouka, bublanina s hladke mouky, bublanina s polohrubé mouky, bublanina s hladkou moukou, bublanina, nwjlepší bublanina, nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina, ovocná bublanina z hladké mouky, nejlepší recepty, nejlepšíbublanina, nejlwpší bublanina, recept na bublaninu z polohrubé mouky, nejlpší bublanina, nejepší bublanna, vnejlepsi bublanina

Suroviny:
cukr krystal, voda, olej, prášek do pečiva, cukr vanilkový, mouka hladká, mouka polohrubá, vejce, kůra citronová, ovoce, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu