Nejlepší bublanina
Vláčná a nadýchaná, dozlatova vypečená bublanina je plná šťavnatého, sladkého ovoce. To můžeme použít jakékoli, podle toho na co máme zrovna chuť. Hotovou bublaninu bohatě pocukrujeme a podáváme ihned po vychladnutí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 069 kJ / 2 885 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 57,72 g |
Tuky | 134,24 g |
Vláknina | 6,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 520 mg |
Sůl | 1,80 g |
Sacharidy | 358,40 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 170 °C.
Krok 2: Žloutky s krystalovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vodu, olej a opět dobře promícháme.
Krok 3: Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opět promícháme. Nakonec zlehka zapracujeme sníh ze 4 bílků.
Krok 4: Těsto nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem.
Krok 5: Hustě posypeme ovocem (větší ovoce, např. meruňky nakrájíme na kousky).
Krok 6: Plech vložíme do předehřáté trouby a při 170 °C pečeme zhruba 25 minut (záleží na troubě, každá peče trochu jinak).
Krok 7: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Zveřejněno 23. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5vlR
Moje poznámka
Nejlepší bublanina
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5vlR
Nejnovější recepty
Kapustové knedlíčky v kuřecím vývaru
Přidáno před 12 hodinami
Chorvatská blitva
Přidáno před 13 hodinami
Dýňové cupcakes s krémem z mascarpone
Přidáno před 18 hodinami
Salát s čočkou, červenou řepou a kozím sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Pomazánka z červené řepy s jablkem
Přidáno před 22 hodinami
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno 21. 10. 2024 18:50
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět kroků k dokonalé houbové omáčce: Krémovou konzistenci zajistí smetana ke šlehání, o vynikající chuť se postarají hříbky
Čeští a moravští vinaři bodovali v Německu. Z klání Mundus Vini letos přivezli 16 medailí, nejúspěšnější byla společnost Bohemia Sekt
Jakou mouku dát do kynutých buchet: Cukrář Maršálek radí, která je nejlepší a proč je někdy nutné přidat do těsta tekutinu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí dietní roládky
Fitulka před 12 hodinami
Pikantní zelný salát
Fitulka před 12 hodinami
Jablkové řezy s ořechy a čokopolevou
Fitulka před 12 hodinami
Poctivá kulajda s liškami
Fitulka před 12 hodinami
Holandské řízky
Milades před 13 hodinami
Sirup z rýmovníku
Radka61 před 16 hodinami
Luxusní francouzský toustový chléb
Veronika.Hrozna před 16 hodinami
Budějická zelnice
TondaJ před 18 hodinami
Špenát II.
boxerka69 před 18 hodinami
Pečené sýrové bramboráčky
Janicax před 20 hodinami
Tématické fráze:
bublanina z hladke mouky,
bublanina bez oleje,
bublanina s rybízem nejlepší,
bublanina z polohrubé mouky,
bublanina recept,
bublanina hladká mouka,
bublanina s hladke mouky,
bublanina s polohrubé mouky,
bublanina s hladkou moukou,
bublanina,
nwjlepší bublanina,
nejlepší recepty.cz nadýchaná bublanina,
ovocná bublanina z hladké mouky,
nejlepší recepty,
nejlepšíbublanina,
nejlwpší bublanina,
recept na bublaninu z polohrubé mouky,
nejlpší bublanina,
nejepší bublanna,
vnejlepsi bublanina
Suroviny:
cukr krystal,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
vejce,
kůra citronová,
ovoce,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (8)