Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 716 kJ / 1 366 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 143,18 g |
Tuky | 82,74 g |
Vláknina | 3,92 g |
Cholesterol | 297 mg |
Sodík | 465 mg |
Sůl | 1,05 g |
Sacharidy | 10,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapékací misku vymažeme lžící oleje.
Cuketu nakrájíme na plátky a rozložíme na dno misky a osolíme.
Maso nakrájíme na silnější plátky, lehounce naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na cuketu.
Na maso naklademe plátky rajčat, vrstvu opět lehce osolíme.
Vše vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a necháme asi 18 minut péct. Krok 2: Mezitím rozmixujeme bazalku se 4 lžícemi oleje a lžící parmazánu. Pak dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Zapékací misku vyndáme z trouby, na rajčata rozložíme mozzarellu nakrájenou na plátky a vrátíme ještě asi na 5 minut do trouby, aby se sýr roztekl.
Hotové jídlo vyndáme z trouby a pokapeme rozmixovanou bazalkovou směsí.
K porcím na talíři přidáme trochu lahodné šťávy, která se utvoří na dně misky.
Podáváme s čerstvou bagetou a sklenkou vína, je to výborná lehká večeře do horkých dní :o)
Cuketu nakrájíme na plátky a rozložíme na dno misky a osolíme.
Maso nakrájíme na silnější plátky, lehounce naklepeme, osolíme, opepříme a rozložíme na cuketu.
Na maso naklademe plátky rajčat, vrstvu opět lehce osolíme.
Vše vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a necháme asi 18 minut péct. Krok 2: Mezitím rozmixujeme bazalku se 4 lžícemi oleje a lžící parmazánu. Pak dochutíme solí a pepřem. Krok 3: Zapékací misku vyndáme z trouby, na rajčata rozložíme mozzarellu nakrájenou na plátky a vrátíme ještě asi na 5 minut do trouby, aby se sýr roztekl.
Hotové jídlo vyndáme z trouby a pokapeme rozmixovanou bazalkovou směsí.
K porcím na talíři přidáme trochu lahodné šťávy, která se utvoří na dně misky.
Podáváme s čerstvou bagetou a sklenkou vína, je to výborná lehká večeře do horkých dní :o)
Zveřejněno 26. 6. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřové medailonky "Caprese"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrEz
Moje poznámka
Vepřové medailonky "Caprese"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NrEz
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 27 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Mystic před 7 minutami
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 27 minutami
Plněné ořechy
Handour před 38 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 1 hodinou
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Tématické fráze:
vepřové medailonky v troubě,
kotleta caprese,
vepřové medailonky,
vepřová kotleta caprese,
vepřový steak caprese,
recepty medailonky z vepřové panenky na štavě,
panenka caprese,
recept na vepřové medailonky,
vepřové medailonky na houbách,
caprese kotleta,
vepřová panenka caprese,
veprove medajlonky v troubě,
medailonky z vepřové kotlety,
medailonky z panenky parmazán,
vepřové kotlety caprese,
top recepty veprove,
medailonky z vepřové panenky v troubě,
vepřové medailonky z kotlety,
vepřové medailonky recept,
veprove medailonky v receptech
Suroviny:
panenka vepřová,
cuketa,
rajče,
sýr mozzarella,
olej olivový,
bazalka čerstvá,
parmazán,
sůl,
pepř
Komentáře (2)