Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tatarská omáčka se zeleninou

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 071 kJ /
2 407 kcal
Bílkoviny8,98 g
Tuky259,16 g
Vláknina0,20 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 200 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy9,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vyšší nádoby vyklepneme vejce, vložíme ponorný mixér, nalijeme asi 1,5 dl oleje, začneme mixovat a velice pomalu táhneme mixér nahoru.
Téměř okamžitě máme hotovou hustou majolku. Krok 2: Do nádoby přidáme všechny zbylé suroviny (kromě cibule), zeleninu nakrájenou na menší kousky a znovu mixujeme - majolka lehce zřídne. Proto za stálého mixování přidáváme zbytek oleje, až do opětovného zhoustnutí.
Zcela nakonec do tatarky vhodíme cibuli a už jen krátce rozmixujeme - dlouhým mixováním by zhořkla. Krok 3: Uchováváme dobře uzavřené v lednici.

Zveřejněno 30. 6. 2017

Poznámka autorky cathleen

Vejce i olej by měly mít přibližně stejnou teplotu.

Majolku® i tatarku mě kdysi učila mamka, která do tatarky dávala kyselou okurku - já také. Jen kdysi jsem přihodila místo okurky lžíci domácí čalamády a hotová tatarka chutnala trochu jinak...myslím, že se podobná i prodává.

Od té doby občas tatarku se zeleninou děláme, nebojíme se přidat ani naloženou feferonku - tatarská omáčka je pak lehce, příjemně pálivá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarská omáčka se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DOwB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tatarská omáčka se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DOwB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Marie Švarcová 8. 7. 2017 10:29
:yes::yes::yes: majonézu dělám stejným způsobem a do tatarky dávám jemně nastrouhanou kyselou okurku, nasekanou šalotku,, špetku soli, cukru a chilli podle chuti. Příště zkusím Váš recept - díky :-K<3

Tématické fráze:
těstoviny s tatarskou omackou, houbová omáčka místo tatarky, tatarska omacka s chilli, omačka na těstoviny z Majolky®, domaci tatarska omáčka z porkem, domaci paliva tatarska omáčka, priprava tatarske omacky, tatarské omáčky s feferony, domácí tatarská omáčka kořenova zelenina, tatarská omáčka, Majolka® s kyselou okurkou, tatarská pálivá kuchyně, zelenina s tatarkou recept, tatarská omáčka zbytky, tatarska omacka s porkem, hříbková omáčka lžíce hořčice, tatarská omáčka bez oleje, rajcatova calamady

Suroviny:
vejce, olej, sůl, hořčice plnotučná, cukr, ocet, omáčka worcesterová, zelenina nakládaná, cibule

Přidat fotografie receptu