Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí copánky

Taková drobnost a přitom geniální. Kuřecí copánky nejen že skvěle chutnají, ale také nádherně vypadají. Dejte si s nimi trochu práce a obyčejný víkendový oběd proměníte v hostinu.

Hodnocení receptu je 5,0 (141×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Den předem tenké řízky naložíme do směsi oleje a oblíbeného koření, aby nebyly suché. Krok 2: V den přípravy řízky nakrájíme na co nejdelší proužky a vždy ze tří upleteme copánek. K jednomu z těch tří proužků přichytíme proužek anglické a copánky na začátku i konci upevníme párátkem.
Uložíme je do vymazaného pekáčku na vrstvu cibule a upečeme. Před podáním vytáhneme párátka.

Zveřejněno 20. 6. 2009

Poznámka autorky cathleen

Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí copánky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZWp

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí copánky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZWp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (63)

Super <3

Bombastické, udělám v sobotu:-p:yes::yes::yes:

:-* Super nápad uplést z prsíček copánky

mimosa: děkuji:-K

skvělý nápad,až budu mít krůtí prsa vcelku,tak si nakrájím delší kousky.Bezva,foto přikládám;-)

Zkusím zaplést copánky z bůčku a kuřecího, to by mohlo být výborné...
:yes:

babiminka::-)) Milu, z bůčku to jde taky a někde tu máme dokonce i vánočku z něj ;-)

Teda-dnes jsem "kápla" na :yes::yes:tento recept a je to prostě super!!!! Tohle teda musím vyzkoušet....a zkusím i z bůčku, pokud bude "libový".:-D

Ivusa: vidis, a ja uz ho delam roky :-D nasla jsem ho, myslim, v nejakem starem kalendari.

:-Kprohlídla jsem si tento recept až dnes....ale to je teda fakt bomba.......pokaždé mně napadnou jen kuřecí řízky a přitom se z nich dá vytvořit takovéto dílko:yes::yes::yes:

anna: doufám, že na odpověď ještě pozdě není (byla jsem na dovolené) - můžeš je péct (třeba i zakryté kouskem alobalu) asi 35-45 minut, a ke konci už odkrýt, aby chytly barvu.
Ale je taky pravda, že každá trouba peče jinak. Copánky by i tak vysušené být neměly, protože masko den předem naložíš....

cathleen: jak dlouho cca pečete, aby nebylo maso vysušené? děkuji

Dneska jsem zkoušela a byly vynikající!:-K
Přidávala jsem kromě slaniny také na proužky nakrájený sýr a bomba!:yes:

cathleen :-K, copánky byly vynikající :-*. Dovolila jsem si k Tvému receptíku přidat fotečku ;-).

+1:yes: Vypadá to božsky! Určo zkusím! Máš super recepty!!! :yes:

No mňamka od pohledu,bodínek letí:-)):yes:

no nádhera...:yes:+78:yes:;-)

Květinka 1. 10. 2010 13:32
To je dobrý nápad. Ještě do copánků zkusím zamotat něco navíc ale zatím nevím co:-S Něco mi snad napadne, dám vám vědět:-))

;-) Doporučil bych řízky postříkat slunečnicovým olejem ve spreji (používám mistr pekař) - nepřilepí se k sobě.(kdo má rád může i olivový) Jinak recept je výborný!

To je opravdu super nápad :-) Děkuji za tip.

děkuji mnohokrát :yes:

Množství potřebného oleje je vidět na druhé fotce - pořádně mezi řízky zakapat, část oleje pak vyteče bokem.
A koření opravdu vaše oblíbené - jakékoliv grilovací, jakákoliv směska na kuře, pokud milujete pizzu jako třeba my, klidně bych dala pizzové koření.
Můžete péct odkryté, asi na 170-180°C - každá trouba peče jinak, takže pokud by se zdálo, že se koření nebo maso přichytává, teplotu snižte a dopečte.;-)

Prosím tip, jaké koření dáváte? Také, jestli se peče odkryté a kolik oleje? Omlouvám se pro někoho za bezvýznemné dotazy, jsem záčátečník :-). Děkuji

To je tedy taky krásný nápad,to je i pastva pro oči.:yes:dávám bod a ukládám.:-D:-K

:yes:Supér nápad.Diky za recept:-p;-):-8

:yes::yes::yes:Vypadá to moc dobře.;-)Určitě vyzkouším,jen bez té té slaniny,tu nemusím,ale určitě tam zapletu něco místo ní.Třeba veprová panenka by mohla být.Díky za inspiraci na zítřejší nedělní oběd:-K:-K:-K

Ivuš, dodatečně, ale přece, posílám za hezký recept;-);-);-) skvěle nafocený:yes::yes: 48. bodík;-). :-!:-)):yes::-K:-K

Koukám, že pekařství se nezapře :-) Krásně upletené, přímo pastva pro oči :-) :yes: +47

jóóó tak to určitě vyzkouším, vypadá to dost jedle :yes: :yes:

Včera jsme měli k obědu - výborné. Doporučuji.:yes:

Výborný oběd!:yes:

:yes::yes::yes:Hezkej nápad zkusím :-p

Super nápad sobotní oběd se vydařil děkuji:-*:yes:

Vyzkoušeno,pěkné na pohled a výtečné na chuť.;-)Dávám :yes:

Dělala jsem je minulý víkend - vypadají úžasně - ta práce stojí za to - díky za typ :-))

cathleen umi....

:yes:Výborný recept. Díky za něj. Když už se masíčko marinovalo, dal jsem ho na gril. Nemělo chybu.:-p

Originální a estetické!:yes:

Dělala jsem v neděli k obědu, všichni moc chválili. :yes: Použila jsem vepřové a kuřecí, marinovala jsem do třech marinád - červené (tandori, pomerančová šťáva, olej, paprika), žluté (kari, zázvor, olej, pomerančová šťáva) a bylinkové (citronová šťáva, olej, provensálské bylinky). Díky za recept. Bohužel jsem nestihla vyfotit ;-(

...no teda...KLOBÚK DOLU...:-p....to sa ti podarilo....čo to letí ,....aha...bodík :yes:

:yes::yes::yes:

Zkus příště jednotlivé proužky obarvit: jeden s bylinkovou solí, jeden nalož do curry a třetí do papriky, je to pak efektně tříbarevné :-)

Krásný recept, dělávám jídlo v podobné úpravě, jen z vepřové panenky proložené pórkem. Říkáme mu "panenčiny copy" :-). Posílám bod. Mimochodem - krásná fotka :yes:!

Copánky nádherné, fotka překrásná, bodík letí...

jaaaj...toto mi uslo teda...tak to je efektne...mne by pri tom asi praskali nervy a neviem, ci by som to dokazala zvrtnut...

1*:yes::yes::yes:

:-O:-O:-p:yes:

Jejda, to mi uniklo, jak to?...Aha, včerejší svatba, nebyla jsem tu :-) Tak toto si zaslouží velký bod, opravdu nádhera!!!!:yes:

:-OJedním slovem - NÁDHERA:yes:

Kristova noho:-O cathllen!:yes:+

Cathleen, to se mi moc líbí:-D:yes: dávám si do oblíbených:yes::yes: +

Posílám boďku!:yes:
Jíme i očima a na copánky je radost se podívat.;-) A taky si u toho pořádně zaslintat!:-p:-))

Cathleen:-)copánky vypadají moc pěkně;-).Znám podobné dělané ze tří druhů mas-kuřecí,vepřové,hovězí/krůtí a je to velká mňamka:-p.Takže ti velmi ráda posílám boďku za známou chuť a "šupu" do oblíbených;-)

Pěný recept, hezká fotka. Ukládám si a o nejdřív udělám.Bod.:-D:yes:

:-O no to je nádhera :yes::yes::yes: Já si pořád říkám, že už snad nic tak nápadítého nepřijde, že už tady skoro všechno je, něco dokonce několikrát a ty se vycajchnuješ s takovým nápadem. SUPER !!! Bodíkuju ;-)

Cathleenko, perfektní !!! A efektní !!!:-p:yes:

Vypadá to moc hezky. U nás v řeznictví prodávají copánky z bůčku / ten my nemusíme /,už si delší dobu říkám, že je upletu z jiného masa. Byla jsi rychlejší;-):-D a za to máš bodík:yes:

perfektní nápad ! bodík !

To je nápad,paráda,:-p:-p:-p,ukládám a bodík dávám :yes::yes:

Teda paní, copak vymyslíte příště :-D Je to paráda :-p:yes:

Tématické fráze:
nedělní oběd, nejlepsi recepty na nedelni obed, nedělní oběd recepty, tip na nedělní oběd, sobotní obědy recepty, nedělní oběd recept, super recept na nedelni obed, typ na nedělní oběd, recepty na sobotní oběd, nápady na nedělní oběd, recept na nedělní oběd, recept na sobotní oběd, recepty na nedělní oběd, tipy na nedělní oběd, obed z kureciho masa, recept na dobrý nedělní oběd, tip na sobotní oběd, tipy receptů co na oběd, typy na nedělní oběd, napad na nedelni obed

Suroviny:
prsa kuřecí, koření, olej, sůl, cibule, slanina anglická

Přidat fotografie receptu