Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s nivou a šunkou

Lilek s nivou a šunkou je rychlá a chutná pochoutka, která kombinuje lahodné chutě lilku, slané šunky a výrazné nivy. Tato jednoduchá kombinace, vytváří výjimečný pokrm, který překvapí svou bohatou chutí a lehkostí. Skvěle se hodí jako předkrm, oběd nebo večeře.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Patricie

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 285 kJ /
546 kcal
Bílkoviny32,81 g
Tuky44,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 95 mg
Sodík 2,42 g
Sůl6,03 g
Sacharidy3,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Lilek podélně překrojíme. Každou půlku nakrojíme asi na čtyřech místech osolíme a necháme vypotit 25-30 minut. Krok 2: Otřeme papírovou utěrkou a každý zářez potřeme nivou, kterou jsme si vidličkou rozetřeli s jogurtem. Do každého zářezu vložíme plátek šunky. Krok 3: Lilek spíchneme párátky a vložíme do zapékací misky se 1-2 lžícemi oleje. Troubu rozehřejeme na 200 °C a pečeme asi 30-40 minut.

TIP: Baklažán neboli lilek - oblíbené recepty

Zveřejněno 21. 6. 2009

Poznámka autorky Patricie

Hovězí šunka - mají v Bille - je velice pikantní, tak jsem nepřidávala žádné jiné koření. Zbytek rozetřené nivy jsem pomázla na plochu. Jelikož jsem dělala lilek poprvé v životě, jistila jsem to ještě pečenými kuřecími špalíčky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s nivou a šunkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgMo

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s nivou a šunkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BgMo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Právě si na této úžasnosti pochutnávam a moc doporučuji. Já teda nemusím Nivu, kterou jsem nahradila Hermelínem, ale to zase není nijak tragická obměna. 5 minut před vytažením z trouby jsem lehce posypala medvědím česnekem. Letí bodík:yes:

Tenhle recept jsem přehlídla, ale už mám uloženo, lilek máme rádi, tohle je lákavá kombinace :-p:yes:

Eliza:Dík Eli. Dala jsem tvoji fotku jako hlavní,jestli tě to nevadí.
Ta moje byla tmavá a nepovedená.Tvoje je krásná jako vždy.

zkouším dnes na oběd, a už se těším, pak napíšu, jak chutnalo;-)

Je to výborné:-p. Bod jsem dala skoro před čtyřmi lety, tak nyní aspoň obrázky...:-)

mardosa:Může být pršuto, nebo nějaká pikantnější sušená.
Nezlob se že odpovídám tak pozdě, chodím na PC až večer.

A muže být i vepřová šunka?Hovězí nemám.:-((

po tomhle se můžu utlouct a navíc je to tak jednoduché:yes:

To je tak parádní lilková improvizace, že nelze neposlat bodíčka...:-) Ukládám a děkuju za super recept!

Vypadá to skvěle a na lilek už mám taky chuť.:-p:-p Vyzkouším! + bodík!:yes:

Pokaždé si říkám, že si z lilku musím něco udělat, když to tu vidím a vždycky zapomenu :-(. Všechna jídla z něho tu vypadají lákavě stejně jako toto. :yes:+

no jo, nádhera!!:-p:yes:+

vše s lilkem miluji :-p, po té h. šunce se mrknu, také neznám :yes:

Špagetko díky, já tam také moc nechodím, ale nikde neměli parmskou šunku, tak jsem tam dala tuhle a byla moc dobrá, pikantní. Určitě by tam šla i anglická slanina, ale potom by bylo dobré přidat např. česnek, nebo nějaké koření.

Patricie - do Billy moc nechodím, a hovězí šunky jsem si jinde nevšimla, ale celkově to vypadá lákavě ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
zapečený lilek s nivou, lilek recepty, zapečený lilek se sunkou, recepty z lilku, recepty lilek, pečený lilek s nivou, lilek zapečený se šunkou, lilek plněný nivou, vařeni z lilku, lilek, lilek recept, recept lilek, recepty s lilkem, lilek zapečený s nivou, lilek-recepty, plněný lilek s nivou, lilek - recepty, recepty na lilek, recept na lilek, sunka s nivou

Suroviny:
lilek, sýr niva, prosciutto, jogurt, sůl, olej

Přidat fotografie receptu