Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík pod slaninou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

PetinaKa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 952 kJ /
2 139 kcal
Bílkoviny13,27 g
Tuky210,67 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 175 mg
Sodík 4,03 g
Sůl10,00 g
Sacharidy33,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostky cca 1x1 cm, cibuli taktéž na podobnou velikost. Na pánvi rozpustíme lžíci másla (jiný tuk) a restujeme na něm cibuli a slaninu. Necháme jen zatáhnout, neškvaříme. Odstavíme z plotny a vmícháme česnekovou pastu (množství dle chuti každého, já dávám vrchovatou lžičku), přidám nasekané bylinky (čím více, tím lépe) a vše promícháme. Krok 2: Maso z obou stran posypeme kmínem a mírně posolíme. (Opatrně se solí, ta je obsažena v anglické slanině i česnekové pastě). Maso vložíme do pekáčku (zapékací mísy) a na povrch nandáme směs ze slaniny, cibule a bylinek. Podlijeme pivem, přiklopíme a dáme do trouby, kterou máme vyhřátou na 200 stupňů. Po 15-ti minutách teplotu snížíme na 180 stupňů a pečeme 60 minut.

Zveřejněno 18. 7. 2017

Poznámka autorky PetinaKa

Servíruji s noky, ale určitě by se hodila i jiná příloha.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pod slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBJA

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík pod slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oBJA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
králík, slanina anglická vcelku, cibule, nať petrželová, rozmarýn čerstvý, pasta česneková, sůl, kmín drcený, pivo světlé, ghee

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu