Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Libečková směs skoro do všeho

Libeček se řadí zejména mezi polévkové koření, jelikož svojí vůní a chutí připomíná to známé, průmyslově vyráběné. Jeho užití je však široké, od již zmíněných polévek až po omáčky. Stačí jej jen naložit se solí a uchovávat v chladu.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

stana5

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Listy otrháme a dáme po částech do mixéru. Rozmixujeme nadrobno a dáme do větší mísy. Takto pokračujeme, až rozmixujeme vše. Krok 2: Přidáme 3-4 lžíce kuchyňské soli a rukama ještě pořádně promačkáme vše tak, aby libeček pustil šťávu. Čím víc rozmačkáme, tím víc pustí šťávy. Krok 3: Nakonec pořádně promícháme a plníme do čistých skleniček. Navrch nalijeme olej, utřeme hrdo, zavíčkujeme a uschováme do lednice.

TIP: Jak sesbírat libeček

Zveřejněno 24. 7. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Libečková směs skoro do všeho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGqB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Libečková směs skoro do všeho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rGqB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jak dlouho vydrží takto připravený libeček, taky jsem ho na zimu sušila:yes:

Majkaa: mám ho už 3 měsíce v lednici 5 skleniček a furt dobrej.

Super. Libeček mám ráda. Zatím jsem ho jen sušila.

Tématické fráze:
konzervace libecku, libečková sůl, libečková sůl recept, libeckove listy v soli a oleji, jak dlouhovydrží tatarak v lednici

Suroviny:
libeček, sůl, olej

Přidat fotografie receptu