Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tykev (cuketa) jako příloha

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 946 kJ /
1 421 kcal
Bílkoviny88,39 g
Tuky4,30 g
Vláknina83,94 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy217,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na tenké plátky nastrúhanú tekvicu a podusíme veľmi krátko, len kým sa nevydusí šťava. Potom odstavíme a necháme prechladnúť. Preložíme do väčšej misky. Krok 2: Pridáme na kocky nakrájanú paradajku a fazuľu. Krok 3: Osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom a jemne premiešame.
Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu. Krok 4: Pred podávaním posypeme sekaným kôprom.
Podávame k mäsu a rybám.

Zveřejněno 26. 7. 2017

Poznámka autorky tejaja

Pokiaľ použijeme cuketu, netreba ju tepelne upravovať, nastrúhame ju rovno do misy a pridáme ďalšie suroviny. Tepelne upravíme iba cibuľu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykev (cuketa) jako příloha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lp1p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tykev (cuketa) jako příloha

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lp1p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Dnes som robila opäť, no z cukety a použila som fazuľu, konzervovanú v paradajkovej šťave. V tomto prípade som nepotrebovala ani paradajky, ani ocot, prípadne citrón. Stačila troška cukru a jeden prelisovaný strúčik cesnaku. Viac som sa neodvážila dať, mám totiž náš, slovenský, dokonca domáci a ten je 8-(. Odporúčam , keďže opäť sú horúčavy a teplé jedlo mi nejde "pod nos".
Pridať " živý" cesnak neodporúčam pred dôležitým rande, prípadne pracovnou schôdzkou. Samozrejme, pokiaľ nejde o zraz upíov :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Možno podávať a konzumovať aj ako samostatný šalát, hlavne teraz, keď je vonku pekelne horúco <3:-D:-p. A namiesto varenej fazule som dala konzervovanú vo vlastnej šťave. Sú tam síce konzervanty, ale....., nám lenivcom sa občas nechce dlho stáť pri sporáku:-((. Inak, <3:yes: A ešte, ocot som nahradila citrónovou šťavou.

cecilka: Ďakujem za vyskúšanie a som rada, že chutilo. ;-)

<3<3:-K:yes:

<3:yes:

Tématické fráze:
cuketa jako příloha, priloha z cukety, cuketa priloha, tykev bílá recepty, recepty z tykve, cuketa jako příloha k masu, tykev cuketa, tykev cuketa recepty, cukety jako příloha, recept z tykve, příloha z cuketa, tykev jako příloha k masu, cuketová smes jako priloha, cuketa jako příloha recepty, tykev salaty recepty, tykev cuketa bílaˇ, tykev bílá, cuktové přílohy, ceketa jako příloha, tykev cuketa bílá

Suroviny:
tykev, fazole, rajče, cibule, olej, sůl, koření, balsamico, kopr

Přidat fotografie receptu