Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Placky neboli palačinky

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 a více

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 779 kJ /
2 337 kcal
Bílkoviny114,72 g
Tuky53,24 g
Vláknina12,00 g
Cholesterol 1,10 g
Sodík 802 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy343,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnku dobře rozkvedláme mléko s vejci a špetkou soli. Krok 2: Postupně za stálého míchání nasypeme mouku. Krok 3: Těsto naleváme naběračkou na vyhřátou pánev pomastěnou sádlem. Otáčíme pohybem zápěstí. Krok 4: Pečeme z obou stran.

Zveřejněno 28. 7. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Placky neboli palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9zj8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Placky neboli palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9zj8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

já smíchám vždy nejdřív mouku a mléko a až když je to hladké, dám vejce - když se přidají před moukou, tak se tam udělají žmolky, kterých se pak hooodně špatně dá zbavit:-)

:-) Dnes mě honí mlsná, tak z této klasiky budou tyto palačinky: https://www.toprecepty.cz/recept/32657-crepe-suzet...

Lenunka:
Žmolky?
Každý dělá jinak... :-)
Z osáté! mouky a trošky mléka (mléko liji do mouky) umíchám zahoustlé těstíčko, potom vmíchám vejce (snáze se rozmíchají) a posléze doředím zbytkem mléka :yes:

OT
Kdysi jsem zkoušel smažit vedle sebe z čerstvého a odleželého těsta: žádný rozdíl jsem nepoznal... :-)
No, tímto ale netvrdím, že francouzští soudruzi to od nepaměti dělají blbě, že :-D

Neumím otáčet pohybem zápěstí:-D:-D:-D

Tématické fráze:
palacinky s hladke mouky, palačinky bez žmolků

Suroviny:
mléko, vejce, mouka hladká, sůl

Přidat fotografie receptu