Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tutmanik (bulharský koláč)

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gallischek gallischek

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 036 kJ /
4 311 kcal
Bílkoviny143,35 g
Tuky211,44 g
Vláknina20,40 g
Cholesterol 577 mg
Sodík 3,37 g
Sůl7,97 g
Sacharidy448,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky dáme rozdrobené droždí se špetkou soli a cukru. Krok 2: Přilijeme mléko, přidáme vejce a přisypeme mouku v takovém množství, aby vzniklo měkké těsto a necháme vykynout. Krok 3: Vykynuté těsto rozdělíme na 3 díly a vytvoříme placky o tloušce asi 2 mm. Namažeme je rozměklým tukem a posypeme strouhaným sýrem. Krok 4: Těsto přeložíme na polovinu nebo zavineme do ruličky a položíme na vymaštěný plech. Všechny bochánky natřeme rozpuštěným máslem smíchaným se strouhankou. Krok 5: Vložíme do horké trouby a pečeme při 230°C dozlatova.

Zveřejněno 28. 7. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tutmanik (bulharský koláč)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNxg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tutmanik (bulharský koláč)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wNxg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Veľmi dobré. Akurát nabudúce pridám viac syra, nie, žeby to nebolo dobré, ale ja mám rada balkán, tak dám viac. ;-) Použila som maslo. ;-)

Co je míněno tím "rozměklým tukem"? Máslo? Sádlo?

hosta: dle libosti

Tématické fráze:
bulharske placky, bulharsky kolac, bulharske placky recept, bulharský kynutý slaný koláče, kynutý slaný koláč bulharsko, bulharský placka se sýrem, bulharský kynutý slaný koláč, bulharsky syrovy koláč, bulharské slané placky, bulharský slaný koláč, bulharský kynutý slaný koláč, bulharská placka s máslem a česnekem, spanelsky recept na kynuty kolac na slano, bulharská slaný koláč z kynutého těsta, bulharský sýr, cibulovy kolac s ricotou, bulharské sýry, bulharsky rychle

Suroviny:
mléko, vejce, sůl, droždí, mouka hladká, tuk, sýr tvrdý, máslo, strouhanka

Přidat fotografie receptu