Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní bramboráky

Receptů na bramboráky jsou stovky. Každá kuchařka pokládá ten svůj za nejlepší a taky záleží na zvyku každého z nás. Přesto je dobré si občas zkusit něco nového, co vás možná mile překvapí a stane se vaším novým favoritem.

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 002 kJ /
717 kcal
Bílkoviny24,86 g
Tuky8,88 g
Vláknina15,78 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 228 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy122,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory a žampiony nastrouháme na hrubším struhadle. Krok 2: Přidáme vejce, česnek, cibuli, koření, pivo a nakonec mouku se strouhankou. Mouku dáváme postupně do požadované hustoty. Krok 3: Dochutíme a smažíme na oleji z obou stran do křupava. Krok 4: Usmažené odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.

Jak na lepší bramboráky

Zveřejněno 1. 8. 2017

Poznámka autorky mika59

Bramboráky mají výraznou chuť a jsou hodně křupavé. Místo žampionů můžete přidat škvarky, anglickou slaninu nebo uzené maso. Vše nakrájené na drobno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5vxA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní bramboráky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5vxA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Capri12: Děkuji za zprávu, ale proč píšete o tuku. To přece na zlatavé barvě nemá vliv.

Já jsem dělala bramboráky podle svého receptu, jen jsem přidala pivo. Nebylo to špatné, ale stačilo 1x . Nemusím tolik tuku, aby byly takto zlatavé.

Prima bramborák,s cibulkou ta dodá chuť.

Já si to ukládám :-) a když mě bude honit mlsná......:-D

strasne rad mam bramboraky ale když stu kolik věci dotoho třeba prejde mi hut jsem stary mladenec a na tyhle věci nejsem zazizeni ja vym sikovnost ale mno nejsem zensteli

Hezký nápad s těmi žampiony<3:-K

:yes: Bramboráčků není nikdo dost, a pivo do těsta i k nim :-p

No jo, když já tu cibuli vždycky kupovala v Kauflandu a poslední dobou tam není. Jaký význam má to pivo v těstě Miládko? Paráda a samozřejmě..:yes:

mika59: pivo dáváš do těsta, nebo jen na zapíjení?

Nadja: Zapomněla jsem napsat..opraveno..:-)

<3<3<3Super,velka dobrota jako vzdy ,krasne foto:-K:yes::yes:

jemmy: Děkuji..;-)

Tématické fráze:
pivní bramborak, bramboráky, bramborak s pivem, bramboráky s pivem, bramboráky recept, recept na bramboraky, jak usmažit křupavou cibulku, jak usmažit cibulku do křupava, cmunda na plech s pivem, bramborák, jak usmažit bramborák, bramboráky bez tuku, bramborak se žampiony, recepty pivni bramborak, bramborák bez tuku, bramboráčky, bramborák na na pivě, bramborák pivo, bramborák na pivu, bramborák světlý

Suroviny:
brambory, pivo světlé, vejce, česnek, žampióny, cibule sušená smažená, mouka hladká, strouhanka, kmín celý, sůl, pepř mletý, majoránka, olej

Přidat fotografie receptu