Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gulášek v zelí

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 105 min

105 min (105 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 332 kJ /
1 035 kcal
Bílkoviny169,87 g
Tuky11,61 g
Vláknina24,85 g
Cholesterol 384 mg
Sodík 1,01 g
Sůl2,48 g
Sacharidy57,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji(sádle) si osmažíme cibule, nakrájené na proužky pěkně do hněda. Krok 2: Přidáme maso, nakrájené na kostky, opečeme a zprvu dusíme ve vlastní šťávě a až se nám začíná připalovat, přihodíme papriku a hned zalijeme vodou a dusíme. Krok 3: Máme-li maso napolo měkké, přidáme nakrouhané zelí, nakrájená rajčata, přidáme koření, majoránku, kmín, pepř, česnek nakrájený na plátky, dáme kečup a osolíme. Krok 4: Dusíme dál, až je maso i zelí měkké a nakonec dáme už jen na zahuštění chlebovou strouhanku, jak kdo rád husté. Doladíme si chuť a je hotovo.

Zveřejněno 23. 6. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Zase jeden můj výmysl, na kterém jsme si pochutnali, gulášek je fakt dobrej a je to zase něco trochu jiného!!

Měli jsme k tomu výborný chlebíček a rohlík z jedné soukromé pekárny- mají moc dobré pečivo. Jinak jde k tomu knedlík, těstoviny i brambory, ty k tomu udělám zítra.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášek v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1joq

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gulášek v zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1joq

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (36)

Gulášek byl opravdu výborný. Vždy hledám alternativu, jak do jídla propašovat co nejvíce zeleniny, takže moc díky za super recept :yes:

mekkejla: Neděkuj Mekkejlo, já jsem moc ráda, že chutnal a to je pro mě to nejlepší ocenění:yes::-K

Josef:no Pepo, to jste krásně vyřešil , hlavně, že to chutnalo:yes::yes: Za chvíli ani nebudeme vědět, jak to hovězí chutná za ty pachy:-((

Recept nemá chybu. Vzhledm k tomu že hovězí je drahé tak jsem to udělal z kuřecího.Přidal jsem kousek masoxu a bylo to božské.:-p

Anna Kocikova:Aničko, to jsem moc ráda, že jste si s Lubíkem pochutnali a díky:yes:

Bibinko,podobně dělávám roštěnky s hlávkovým zelím,ale nedávám rajčata a kečup.Místo toho dávám rajčatové pyré:-)Zbylo mi kus kližky,tak jsem včera navečer uvařila podle Tvého receptu a dnes jsme si na hezky uležené dobrotě pochutnali:-p:yes:+14:-K

taková dobrota ale nemám rád zahuštění chlebem raději nastrouhanou bramborou nebo perníkem. Každý máme jinou chuť.:-Dwww.toprecepty.cz/recept/5333-gulasek-v-zelí/

Veľmi sa hanbím!!!Snáď ma trochu ospravedlní to, že som zo zahraničia...Ale slovo "oprančenie" už mám zafixované a budem ho používať, samozrejme, iba ak budem prančiť cibuľu!
Pekný deň želám a ďakujem!

Magdalenko fakt, ale nevím, jestli to není jihočeský název pro opečení, ale určitě to děvčata znají:-! Já se zas chechtám, že jsem tě tak jedním slovem odbourala k smíchu, mám o tebe obavy, aby si se do rána neusmála "ante fine",bacha;-):-D:-)):-D

Ja sa tu nechutne chechtám a slovo OPRANČIŤ fakt existuje?
Ja uschnem...

Magdalenko, jako to oprančení :-?to je jako rychle osmahnout,ale já toklidně přepíšu, nebo se uchechtáš:-D;-)

Bibka a čo to oprančenie cibule? :-p

Magdalenko,díky za pochvalu a kdyby jsi to dělala, tak můžeš místo kečupu použít 1 lžíci rajčatového protlaku a nebo vůbec nic, tak hrozný rozdíl v tom zas nebude. Jinak ti ten recept doporučuji;-)

Bibinka, máš v texte krásny preklep, veľmi sa mi páči, také nové slovo...:-D
Recept vyzerá nádherne! všetky suroviny (až na kečup) uznávam za super, posielam bod, dobre? Uvažujem, kedy si toto uvaríme, mám v mrazničke kúsok hovädziny na guláš. Pekný deň!

Opuncie, velmi děkuji a vážím si takového uznání:-)to vždycky potěší a hlavně to uvař, je to paráda a neprohloupíš. Pak dej vědět;-)

Jani, na Tvoje recepty je spolehnutí a tohle je dobrý nápadna mladé zelí. dávám bodík už před vyzkoušením, protože vím, že neprohloupím. Moc krásné fotky jsme taky chtěla pochválit.

Tématické fráze:
červené zelí s perníkem, oprančit, zelí z patizonu, guláš s hlávkou zelí, guláš ze zelí, hovězí guláš se zelím, co s připáleným gulášem?, mladé zelí recept, zelí v gulaši, zelý guláš, zelí s patizonu, zelí guláš, těstoviny s gulášem, recepty mladé zelí, mladé zelí, zelí, čím zahustit zelí, červené zelí s perníkem, guláš z zeli, hovězí guláš zelí

Suroviny:
maso hovězí na guláš, cibule, česnek, zelí hlávkové, rajče, kečup sladký, strouhanka chlebová, paprika čerstvá červená, majoránka, kmín celý, pepř, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu